Sunday , 8 December 2019

SOCIALE

DITA OLIMPIKE 2016 NE SHKODER

Ne 1 Qershor, ne diten e femijeve, jane organizuar aktivitete te shumta ne qytetin e Shkodres. Nje prej tyre ishte aktiviteti i zhvilluar ne sheshin para Bashkise Shkoder Dita Olimpike 2016. Ky aktivitet u organizua nga Komiteti Olimpik Kombetar Shqiptar dhe Drejtoria Arsimore Shkoder, fale edhe mbeshtetjes se Bashkise Shkoder dhe shkollave te qytetit te Shkodres. I pranishem ishte edhe …

Lexo me shume

PERFUNDOJNE VIZITAT FALAS NE KLINIKEN LEVIZESE SIGAL UNIQA

Klinika levizese Sigal Uniqa Group Austria ka permbyllur aktivitetin e saj me sherbimet falas per te gjithe klientet e saj dhe te gjithe ato qytetare, qe u ofruan ekzaminime falas nga mjeket e specializuar te kesaj klinike. Edhe paraditen e kesaj te Merkure, kjo klinike levizese ishte e pranishme ne qytetin e Shkodres, ku perseri dhjetera qytetare u afruan prane …

Lexo me shume

MALEVI: KONTROLLET E DUHANIT VIJOJNE NE MENYRE INTENSIVE

Kontrollet ne lokalet e nates dhe restorantet e mbyllura per konsumimin e duhanit vijojne ne menyre intensive. Kjo u be e ditur ne diten boterore te duhanit nga Kryeinspektori i inspektoriatit te shendetit Denis Malevi i cili tha se ka patur edhe penalizime   Malevi po ashtu beri me dije se burimet njerzore nuk jane te mjaftueshme per perballimin e …

Lexo me shume

URA E VJETER E BUNES DREJT SHKATERRIMIT, “EKO MENDJE” NDERMERR NISEM SENSIBILIZUESE

Ura e vjeter e Bunes po shkon drejt degradimit dhe akoma nuk ka asnje nderhyrje nga institucionet vendore. Duke mos pasur asnje nderhyrje prej vitesh te kjo ure, ka bere qe pjeset e saj te demtohen dhe te shkoje drejt shkaterrimit. Shoqata per ruajtjen e mjedisit Eko Mendje ka ndermarre nje nisem per riparimin e kesaj ure. Nje gje e …

Lexo me shume

ZAMA: DO TE KETE NJE AMBULANCE PER VELIPOJEN

Drejtoria e shendetit publik ka nisur organizimin e punes per funksionimin e qendrave shendetesore ne sezonin turistik. Drejtori I dshp Ylber Zama tha se nje ambulance do te jete ne zonen e Velipojes ndersa do te operoje me 3 mjek dhe 3 infemrjere Zma thote se ende nuk ka marre nje konfirmim nese do te kete ambulance dhe staf per …

Lexo me shume

1 QERSHOR HYN NE FUQI LISTA E BARNAVE TE RIMBURSUESHME

Nga data 1 qershor hyn ne fuqi lista e re e barnave te rimbursueshem. Gjate nje konference per mediat drejtori i fondit te sigurimit te detyrueshem shendetsor Arvit Osja beri me dije listen e barnave te reja e cila ka pesuar nje shtrirje me te madhe ne numer ne krahasim me nje vit me pare Po ashtu edhe buxheti per …

Lexo me shume

AKSION SENSIBILIZUES NE SHTEPINE E FEMIJEVE PARASHKOLLORE

Ne kuader te aktiviteteve sensibilizuese qe organizon cdo jave, shoqata per ruajtjten e mjedisit “Eko Mendje” ka ndermarre nje nisem paraditen e kesaj te Enjte. A ktiviste te kesaj shoqate kishin te vendosur te pastronin dhe te punonin ne oborrin e shtepise se femijeve parashkollore 3-6 vjec ne qytetin e Shkodres. Ato kryen pastrime ne produktet e mbjellura ne kete …

Lexo me shume

KLINIKA LEVIZESE “SIGAL UNIQA” NE SHKODER

Pas disa qyteteve ne Shqiperi, Shkodra ishte destinacioni i rradhes i klinikes levizese “Sigal Uniqa”, e cila ofroi ne kete qytet ekzaminime shendetesore falas per klientet e saj. Paraditen e kesaj te Enjte, kjo klinike levizese ishte prezente ne disa biznese fasoneri ne Shkoder, ku u afruan ekzaminime falas nga mjeket e specializuar te kesaj klinike. Klinika ofroi nje shumellojshmeri …

Lexo me shume

KONTRIBUTET SHQISORE PER KONTROLLIN MOTORIKE

Ne kuader te krijimit te korrikulave me drejtim profesional per fushen e sportit eshte zhvilluar paraditen e kesaj te Enjte ne Biblioteken Universitare Shkoder “Luigj Gurakuqi” programi intensiv mbi “edukimin fizik”. Tema e ketij programi ishte: kontributet shqisore per kontrollin motorik. Ai tha se ky kurs ka qene nje eksperience e mire per studentet. Kursi zgjat per 3 jave dhe …

Lexo me shume

FESTIVALI I FILMIT MJEDISOR NE SHKODER

Ne kuader te Edicionit te Katert te Festivalit te Filmit Mjedisor ne Shqiperi, Qendra e Informimit te Bashkimit Evropian ne Shkoder ne bashkepunim me delegacionin e Bashkimit Evropian ne Shqiperi dhe Ministrine e Arsimit dhe Sportit ka shfaqur filma mjedisor para zyres se Qendres se Informimit te Bashkimit Evropian ne Shkoder. Qellimi i ketyre aktiviteteve eshte rritja e ndergjegjesimit mbi …

Lexo me shume