Saturday , 17 March 2018

SOCIALE

LENIA E SHTETESISE SHQIPTARE RRITET

Lënia e shtëtsisë Shqiptare është kthyer në një trend të lartë, numri I personave që kërkojnë lënien e shtetësisë Shqiptare dhe që I aprovohet me dekret nga ana e Presidentit sa vjen e rritet. Vetëm në dy dekrete të këtij viti janë 45 shtetas që kanë lënë shtetësinë Shqiptare, arsyet janë paisja e tyre me shtetësi të vendeve të BE-së …

Lexo me shume

KURSET E KUALIFIKIMIT PER GRATE QE JANE NE GJAKMARRJE

Kurset e kualifikimit qe jane bere per nenat ne gjakmarrje kane ndikuar sadopak ne familjet e tyre. Ne Shkoder, 26 eshte numri i nenave qe kane perfituar nga kurse ne rrobaqepsi, kuzhine dhe parukeri. Por, sipas aktivistes vullnetare Liljana Luani me e rendesishme eshte punesimi i 5 grave ne OSHEE Shkoder dhe nje gje e tille sipas saj ka zbutur …

Lexo me shume

QENDER TRAJTIMI SHENDETSOR PER GRATE DHE FEMIJET

Lezha tashmë do të ketë një qender multifinksionale diagnostikuese dhe ekzaminuese për gratë dhe femijet në nëvojë, të cilët do mund ta marrin këto shërbime falas.Ngritja e sajë është bërë me financim të Bashkisë Lezhë në bëshkëpunim mefondacionin opera life, si dhe mbështetjen e disa donatoreve Italian.Në ceremoninë e inagurimt të kësaj qendre krahas autoriteteve lokale ishin të pranishem Ambasadori …

Lexo me shume

DIMRI LE PASOJA NE SHENGJIN

Dimri ka lënë pasoja në zonen turistike të Shëngjinit.Mbrezi i rërës është mbushur me mbetje të ndryshme, ndërsa shtetitorja është mbuluar nga rëra. Për të ndryshuar këtë situatë Bashkia Lezhë ka nisur ndërhyrjen.Punëtore e mjete janë angazhuar për largimin e rërës nga shetitorja, për të vijuar më pas me pastrimin e vijes bregdetare nga mbeturinat.Kreu i Njesisisë Administrative të Shëngjinit …

Lexo me shume

“PERFSHIRJA E JETIMEVE NE KOMUNITETIN E SHKODRES”

Ne kuader te zbatimit te projektit “Komuniteti i se ardhmes: nderhyrje te perfshirjes sociale dhe ne tregun e punes per jetimet e Shkodres” u zhvillua nje takim. Projekti synon fuqizimin dhe integrimin e te rinjve jetime te Bashkise Shkoder, duke promovuar fuqizimin social dhe ekonomik te jetimeve. Kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi nenvizoi pjeset me te rendesishme qe projekti parashikon …

Lexo me shume

AUTOSTRADA MILOT-FUSHE KRUJE PA STANDARTE

Këto pamje i përkasin autostrades Milot-Fushë Krujë.Kjo është mënyra që zgjedhin banoret e fshatrave të Kurbinit për të kaluar nga njëra ane e rruges në tjetrin.Ndonëse janë të vetëdishem për rrezikun që ju kanoset, mungesa e mbikalimeve i detyron që të veprojnë në këtë mënyre.Në të gjithë gjatësinë e kësaj autostrade janë hapur dhjetra kalime të paligjshme që përdoren nga …

Lexo me shume

“ROJET E SHKOLLAVE PUNOJNE NE TE ZEZE”

Daljet ne media të Ramës e Nikollës sa i përket sigurisë në shkolla janë vetëm show pasi realiteti është ndryshe, teksa këto institucione që kanë detyre arsimimin e brezit të ardhshëm, sot janë kthyer në ambjentet ku armët e ftohta kanabisi dhe sherret që fatkeqësisht përfundojnë edhe më pasoja në jetë njerëzisht siç ishte rasti i 16 vjeçarit mirditor, Anxhelo …

Lexo me shume

EROZIONI PO “ZHDUK” KUNEN

Reshjet e shiut me stuhi gjatë ditëve të fundit kanë përkequar situaten e krijuar nga erozioni në zonen e Kunës në Shëngjin.Deti ka përparuar frikshem në drejtim të tokes, duke sjellë rrezimin e shumë pishave qindra vjeçare.Bizneset e zones thone së vershimi i detit e ka zhdukur bregdetin e Kunes, por po humbet edhe brezi i pishave ndaj duhet ndërhyrje …

Lexo me shume

SQARIMET PER SKEMEN E RE TE NDIHMES EKONOMIKE

Sqarimet per skemen e re te ndihmes ekonomike kane qene ne fokus te nje takimi te zhvilluar kete te marte ne Shkoder. Ne takimi e organizuar nga Sherbimi Social Shkoder me administratoret shoqeror u diskutua per familjet e perjashtuara nga skema e re. Drejtori i drejtorise ekonomike ne Bashkine Shkoder, Shkelzen Mustafaraja, tha se kjo reforme nuk eshte gati per …

Lexo me shume

“ME FEMIJET NDERTOJME TE ARDHMEN”

Nxitja e hulumtimeve, kërkimeve, diskutimeve dhe të menduarit kritik rreth cështjeve të lidhura me arsimimin e fëmijëve ka nxitur Drejtorinë Rajonale të Arsimit në Lezhë për të realizur një konferencë rajonale me psikologë të DAR. Demostrimi i sfidave dhe ofrimin e praktikave dobiprurëse si dhe përfshirja e fëmijëve në shkolla për krijimin e Dhomave Burimore, seminarët trajnuese dhe kualifikuese për …

Lexo me shume