Thursday , 27 February 2020

SOCIALE

RIKONSTRUKSIONI I RRUGËVE TË BRENDSHME NË PLAZHIN E VELIPOJËS

Me një investim nga të ardhurat e Bashkisë Shkodër, ka nisur dhe po vazhdon puna për rikonstruksionin e rrugëve të brendshme në plazhin e Velipojës. Një nga zonat më të preferuara nga shkodranët dhe turistët e huaj, ndërhyrja do ta kthejë në një zonë edhe më tërheqëse dhe për të gjitha stinët e vitit.Puna do të vazhdojë me asfaltimin e …

Lexo me shume

“FOTOGRAFË TË JUGLINDJES SHQIPTARE”

Në vazhdimësi të hapjes së ekspozitës “Fotografë të Juglindjes Shqiptare”, pjesë e së cilës do të jenë një cikël me biseda, kuratori Gjergj Spathari mbajti bisedën e parë lidhur me punën kërkimore për ekspozitën. Para të ftuarve në muzeun “Marubi” të qytetit të Shkodrës, ai prezantoi tetë autorë dhe krijimtarinë e tyre. Spathari tregon arsyen e kësaj bisede.Në këtë ekspozitë …

Lexo me shume

DITA E DIPLOMIMIT NË SHKOLLËN “OSO KUKA”

Pasditja e së martes ka qenë e veçantë për gjimnazistët e shkollës “Oso Kuka” në qytetin e Shkodrës. Ato kanë organizuar një aktivitet në ditën e diplomimit. Për drejtoren e shkollës Teuta Çoku, kjo është një ditë e veçantë për këtë maturë, pasi mbyllet një rrugë 3-vjeçare për këtëo nxënës.Gjatë këtij aktiviteti u nderuan me disa çmime edhe nxënës të …

Lexo me shume

NDRIÇOHET RRUGA SHENGJIN-KUNE

Udhetimi drejt zonës turistike të Kunës në Shëngjin është ndryshe gjatë oreve të mbrëmjes. Me të ardhurat e sajë Bashkia Lezhë kë bërë të mundur ndriçimin e rrugës Shëngjin-Kune. Përgjatë këtij segmenti rrugor janë vendosur 61 shtylla me ndriçues led në krahun përëndimor, duke i dhënë një tjeter pamje kësaj zone e cila ka qenë në erresire totale.Nën Kryetarja e …

Lexo me shume

DREJT PËRFUNDIMIT RIKONSTRUKSIONI I RRUGËS “VLLAZNIMI”

Punimet në rrugën “Vllaznimi” në qytetin e Shkodrës po shkojnë drejt përfundimit. Ndërhyrja në rrugën “Vllaznimi”, në një zone të re urbane që i është bashkuar qytetit, është e plotë dhe ka realizuar kanalizimet e ujrave të zeza, të bardha, rrjetin e ujësjellësit, shtresat asafaltike, ndriçimin dhe sinjalistikën.Investimi nga të ardhurat e Bashkisë Shkodër, me vlerë 18 milion lekë të …

Lexo me shume

PROVIMI I FUNDIT I MATURËS SHTETËRORE

Mbi 2 mijë maturantë të shpërndarë në 13 qëndra provimi i janë nënshtruar këtë të hënë provimit të fundit të maturës shtetërore, atij të lëndës me zgjedhje në Shkodër. Proçesi ka vijuar normalisht, ndërkohë Lira Smakaj, specialist pranë zyrës vendore të arsimit Shkodër tregon rezultatet e gjuhës angleze, ku kalueshmëria është 97% me notë mesatare 8. Smakaj thotë se provimet …

Lexo me shume

RIKONSTRUKSIONI I RRUGËS “PIKA ADA- BY PASS”

Prej disa ditësh ka nisur rikonstruksioni i rrugës “Pika Ada- By pass”, një segment shumë i rëndësishëm në njësinë Administrative Rrethina të Bashkisë së Shkodrës. Është një rrugë me densitet të lartë banorësh dhe qarkullimi dhe ku problemet kanë qenë të shumta përgjatë 30 viteve.Investimi është nga të ardhurat e Bashkisë Shkodër, me një vlerë 15.9 milion lekë të reja.

Lexo me shume

“DO T’U TREGOJ NJË HISTORI TJETËR”

Të rinjtë e famullisë “Shën Rroku” Rranxa Bushat kanë vënë në skenë dramën me titull “Do t’u tregoj një histori tjetër”. Kjo dramë u vendos pasditën e së shtunës në teatrin “Ilirikum” pranë kuvendit françeskane në Shkodër. Drama vinte me regji dhe skenar nga Dom Dritan Ndoci, i cili tregon mesazhin që përcjell.Në skenë ishin të rinj të kësaj famullie, …

Lexo me shume

LOJERAT VERORE 2019

Ashtu si vitet e fundit, edhe këtë vit, oratori Don Bosko në Shkodër ka nisur organizimin e lojërave verore 2019. Ky është viti i 20-të që organizohen të tilla aktivitete të larmishme, që do të zgjasin për rreth 1 muaj. Drejtuesi i këtij oratori, Dom Bledar Huba, në një prononcim për mediat, tregon për mesazhin e këtyre lojërave dhe se …

Lexo me shume

PROVIMI I MATEMATIKES PER MATUREN SHTETERORE

Ashtu si në provimet e tjera, edhe këtë të hënë, mbi 2 mijë maturantë në Shkodër të ndarë në 13 qëndra provimi i janë nënshtruar provimit të tretë, atij të matematikës. Lira Smakaj, specialiste pranë zyres vendore të arsimit Shkodër, tregon se proçesi ka vijuar normalisht dhe nuk ka pasur asnjë problem ashtu si në 2 provimet e tjera.Tashmë, maturantët …

Lexo me shume