Sunday , 23 February 2020
Breaking News

SOCIALE

PROBLEMATIKAT E TE RINJVE NE QYTETIN E SHKODRES

Këtë të enjte në qytetin e Shkodrës u zhvillua një demonstrim nga të rinjtë e Parlamentit Rinor Shkodër. Në fokus ishin problematikat me të cilat ato janë përballur në kuadër të aktiviteteve të zhvilluara për Hartimin e Planit Lokal të Veprimit. Të rinjtë kërkojnë miratimin e këtij plani, ku problematikat më kryesore kanë lidhje me mjedisin, edukimin, papunësinë dhe shërbimet …

Lexo me shume

STARTON FESTIVALI I 57-te MBAREKOMBETAR TE KENGES PER FEMIJE

Pasditën e së mërkurës ka startuar nata e parë e festivalit të 57-të mbarëkombëtar të këngës për fëmijë. Edhe edicioni i këtij festivali u organizua në teatrin “Migjeni” të qytetit të Shkodrës. Tonin Fishta, është 82-vjeçari, të cilin puna si teknik zëri e ka bërë të jetë në kontakt të vazhdueshëm me Qendrën Kulturore të Fëmijëve në Shkodër por jo …

Lexo me shume

NDOTJA E BREGDETIT TE KUNES NE SHENGJIN

Ndotja e bregdetin te Kunës në Shëngjin është fenomen mjaft shqetësuese dhe do të vijojë edhe nw tw ardhmen, nëse nuk do të ketë ndërhyrje. Kështu shprehet Specialisti i Mjedisit në Lezhë Jak Gjini sipas të cilit zvogëlimi i sipefaqes të lagunës së merxhanit dhe derdhja e ujerave të zeza në të, po sjellin ndotje të bregdetit të Kunës.Për ti …

Lexo me shume

DOKUMENTAR PER HAFIZ ALI KRAJEN

Në kinema Millenium të qytetit të Shkodrës është shfaqur për herë të parë dokumentari “Kryet nalt”. Një dokumentar që flet për rezistencën ndaj fashizmit dhe komunizmit të klerikut të shquar shkodran, Hafiz Ali Kraja. Të ftuarit folën për figurën e Hafiz Ali Krajës dhe kontributin e dhënë nga ai.Në shfaqjen e këtij dokumentari merrnin pjesë edhe të afërm dhe miq …

Lexo me shume

PROMOVOHET LIBRI “ANTOLOGJI-GEGNISHTJA POETIKE”

Libri “Antologji-Gegnishtja poetike” me autor Filip Guraziun është promovuar në qytetin e Lezhës. Takimi erdhi në kuader të aktiviteve pro gegnishtes që sipas Guraziut kjo gjuhë është mohuar nga akademiket e sotmë dhe kjo është mjaft e turpshme.Të pranishmit në këtë promovim e kanë vlersuar këtë botim dhe iniciatiaven e ndërmarre për mborojtjen e gegënishtes.Në këtë liber janë përmbledhur poezitë …

Lexo me shume

PASTROHET BREGDETI I TALES NE LEZHE

Pasi u ndot serish nga mbeturinat e sjella ne breg nga deti pas rreshjeve te shiut te javes qe po mbyllet, njesia administrative nisi menjehere pastrimin e brezit te reres nw plazhin e tales ne lezhe. Punonjes sherbimesh, administrata dhe mjete u angazhuan qe gjithcka te jete gati gjate kesaj fundjave ndersa temperaturat do te jene shume te larta.Administratori i …

Lexo me shume

NDRYSHIMI I SKEMES SE PENSIONEVE

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare (AMF) është ngarkuar që gjatë këtij viti të analizojë ndikimet që mund të ketë shtimi i kolonës së dytë në skemën e pensioneve. Bëhet fjalë për kolonën që çon një pjesë të kontributeve të sigurimeve shoqërore tek kompanitë private me detyrim. Aktualisht skema e pensioneve në vend përbëhet nga kolona e parë që janë kontributet në …

Lexo me shume

AKTIVITET PERMBYLLES NE SHKOLLEN “ALI LAÇEJ”

Shkolla 9-vjeçare “Ali Laçej” në qytetin e Shkodrës ka organizuar këtë të enjte një aktivitet përmbyllës për vitin shkollor 2018 – 2019. Në këtë aktivitet të ndërthurur me poezi, këngë dhe valle, merrnin pjesë edhe prindër të nxënësve të kësaj shkolle. Rreth këtij aktiviteti flet edhe drejtorja e kësaj shkolle, Brisela Kadija.Aktivitete të tilla përmbyllëse janë organizuar edhe në shkolla …

Lexo me shume

MUNGESA E MESUESVE TE PIKTURES NE SHKOLLA

Maturantët e këtij vitit në shkollën e mesme artistike “Prenkë Jakova” kanë paraqitur paraditën e kësaj të mërkure punimet e tyre në pikturë. Punime të realizuara gjatë 4 viteve të fundit dhe për këto flet drejtori i shkollës Anton Kaftalli.Por, Kaftalli ngre një shqetësim që sipas tij nëpër shkolla 9 -vjeçare të fshatit mungojnë mësuesit profesionistë të pikturës.Në këtë ekspozitë …

Lexo me shume

“SHEKUJ N’LUTJE”

Shoqnia kulturore “Ilirikum” miq të Shën Françeskut në Shkodër ka organizuar mbrëmjen e së martes një program muzikor. Aktiviteti “Shekuj n’lutje” i kushtohej muajit të Zojës dhe festës së Shna Ndout. Ky aktivitet vinte me regji të aktorit Nikolin Ferketa.Në këtë aktivitet merrnin pjesë aktorë të rinj të Shkodrës, si edhe këngëtarë të këtij qyteti.

Lexo me shume