Monday , 25 October 2021

SOCIALE

VIZITORE TE SHUMTE DREJT SHENGJINIT PER FUNDJAVE

Vizitoret kane nisur te shtohen ndjeshem ne shengjin. Fundjava ne kete zone turistike vlersohet si nje zgjedhje e mire, aq me teper qe favorizohet edhe nga temperatura te larta per stinen. Efekt ka dhene edhe pastrimi i shpejte i brezit te reres, e kjo sigurisht qe nuk kalon pa rene ne sy. Pak rreze dielli dhe noti ne det jane …

Lexo me shume

MBETURINAT, PROBLEM SHQETESUES NE SHKODER

Mbeturinat e hedhura jashte kontiniereve te mbetjeve si shkak i papergjegjesise se qytetareve apo mbushjes se ketyre kontiniereve vazhdojne te jene nje problem shqetesues ne qytetin e Shkodres. Pamjet qe shihni jane marre ne zonen e Fermentimit, ku mbetjet pervec se pengojne kalimin e qytetareve ne trotuar, jane nje rrezik i madh edhe per krijimin e semundjeve ngjitese. Por, nuk …

Lexo me shume

VULLNETARET TESTOHEN NE DHENIEN E NDIHMES SE PARE

Eshte organizuar ne qytetin e Shkodres takimi rajonal i konkursit kombetar te dhenies se ndihmes se pare n raste aksidentesh apo fatkeqsish natyrore. Sipas organizatoreve ky takim eshte organizuar me perfaqesuesit e kryqit te kuq nga Veriu i vendit. Nga ana tjeter gjate viteve te fundit ka nje rritje te sensibilizimit per tu njohur me menyrat e dhenies se ndihmes …

Lexo me shume

LANOHET FUSHATA E SENSIBILIZIMIT PER FEMIJET E RRUGES

Bashkia Shkoder nepermjet nje aktiviteti artistik ka bere lanimin e fushates se sensibilizimit per femijet ne situate rruge. Specialistia e drejtorise se sherbimeve sociale Vilma Shiroka tha se pritet edhe dnerhyrja reale ne terren per heqjen e femijeve qe lypin dhe shfrytezohen ne rruge.   Jane Krijuar grupet specifike te cilet do te nderhyjne ne terren, ndersa bashkpunimi i pare …

Lexo me shume

MBETJET PROBLEM PER FSHATIN KTOSH NE M. MADHE

Mungesa e kontiniereve ne fshatin Ktosh te njesise administrative te Gruemires ne bashkine Malesi e Madhe ben qe ky fshat te mos kete pastrim te territorit ndonese paguan nje takse per kete sherbim. Banoret ankohen se akumulimi i mbeturinave krijon rrezik infeksionesh per ta. Edhe pse njesia administrative Gruemire disponon kontinierete pastrimit ajo deri me tani ika lene stok duke …

Lexo me shume

XHABIJA: KETE VIT DO TE NDERHYHET PER ROMET DHE EGJYPTIANET

Nje prej projekteve qe bashkia Shkoder ka perfshire per romet dhe egjyptianet eshte edhe nderhyrja ne infrastrukture, ku mendohet te kete nderhyrje pikerisht per kerkesen e tyre ate te kanalizimeve.   Po ashtu Bashkia Shkoder eshte fituese e nje prej projekteve te aplikuara qe ka te beje me rikonstruksionin e 9 banesave te famijeve rome. Specialistja e sektorit social Jeta …

Lexo me shume

MUNGESA E TERMINALIT TE AUTOBUSEVE NE SHKODER

Bashkimi I sindikatave te pavarura ka komentuar deklaraten e Kryebashkiakes Voltana Ademi se nuk do te kete ndertim terminali nga ana e Bashkise te pakten per kete vit. Kryetari i BSPSH Albert Tuka thote se mungesa e terminalit do te thote me pak sherbime publike. Po ashtu Tuka kerkon investime nga ana e Ministrise se Transporteve e cila vetem po …

Lexo me shume

BASHKIA KA NISUR PERMIRESIMIN E SINJALISTIKES

Bashkia Shkoder ka nise punen per permiresimin e sinjalistikes kryesisht ne lyerjen e vijave te bardha. Pergjegjesi i sherbimeve publike prane Bashkise Shkoder Alfred Luleta thote se lyerja e tyre behet 2 here ne vit. Fshirja e tyre sipas Luletes behet per disa arsye, se pari ndikon papastertia e rrugeve dhe se dyti per shkak te rritjes se temperaturave. Bashkia …

Lexo me shume

SHKOLLA NDRE MJEDA DHURON PER FAMILJET E VARFERA

Ka qene shkolla 9-vjecare Ndre Mjeda e qytetit te Shkodres, ajo e cila ka mirepritur iniciativen rradhes te ndermarre nga sherbimi social, drejtoria arsimore dhe food – bank per te ndihmuar familjet e varfera te Bashkise Shkoder. Nxenesit e kesaj shkolle kishin grumbulluar disa pako me ndihma ushqimore dhe veshje per familjet ne nevoje. Drejtorja e sherbimit social, Valbona Tula, …

Lexo me shume

PREI: 4 MIJE VIZITA NE 3 MUAJIT E PARE TE KETIJ VITI

Rreth 4 mije vizita vetem ne 3 muajit e pare te ketij viti jane paraqitur prane qendres komunitare te shendetit mendor ne Shkoder. Shifra u be publike nga vete psikiatri Gjon Prei gjate nje interviste per tv rozafa Rastet e reja jane ne minorance, ndersa ato rutine mbajen numrin me te madh. Por kjo nuk do te thote se te …

Lexo me shume