Monday , 25 October 2021

SOCIALE

HIV-i NE SYTE E ARTIT

Ne kuader te javes europjane te testimit te HIV/AIDS Zyra e HIV AIDS ne bashkepunim me Eko Mendje kane organizuar Hivi ne syte tuaj. I pranishem ne kete aktivitet mjeku Artan Mesi u shpreh i kenaqur qe te rinjte e shohin Hiv-in me syte e artit. Nderkohe Mesi u shpreh se te rinjte kane interes te dine me shume mbi …

Lexo me shume

MJEKU LEZHA: 2 PERSONA NE DITE ME DIABET

2 persona ne dite mesatarisht paraqiten me diabet prane spitalit rajonal Shkoder. Shifra alarmante e rritjes u pohua nga Mjeku endokrinolog Ermir Nela.   Njekohesisht shqetesuese mbetet fakti i uljes se moshes nga gjysem shekulli, mosha ka zbritur me 35 vjec thote mjeku specialist.   Shifrata e larta te rritjes se diabetit ne Shkoder erdhen edhe ne kuader te nje …

Lexo me shume

EMEROHET DREJTORI I RI I UJESJELLESIT SHKODER

Ndermarrja e Ujesjelles- Kanalizimeve ne Shkoder tashme ka nje drejtor te ri. Ai eshte Mark Molla i cili vjen pas largimit te drejtorit te meparshem Leonard Kepi. Edhe pse ne fillim te punes se re ai premtoi se do te jete ne sherbim te qytetareve.Nderkohe Molla ju beri thirrje te gjithe qytetareve por dhe bizneseve te shlyejne detyrimet e prapambetura. …

Lexo me shume

17 NNTOR DITA BOTRORE E LINDJEVE PREMATUR

17 Nentor dita boterore e femijeve te lindur premature. Per here te pare kjo date eshte fesuar edhe ne qytetin e Shkodres. Femije te lindur prej vitesh dhe qe sot gezojne shendet te plote ndonese premature kane qene te ftuarit e spitalit rajonal Shkoder. Ne Shkoder mesatarisht cdo vit 5% e te lindurve jane premature. Perkatesisht ne vitin 2008 ne …

Lexo me shume

NSV DHE BASHKIA SHKODER SHTOJNE BUZEQESHJE NE RRUGE

Korsia e biikletave per shkodranet ka nje domethenje te rendesishme. Prandaj edhe nisma vullnetare studentore e mbeshtetur nga bashkia Shkoder ka nisur ngjyrosjen e tyre. Me larmishmeri ngjyrash ne forme buzeqeshje, dhe animacione te ndryshme kane zbukuruar rruget e qytetit Ajo cfare eshte e pa shmangshme vijon te jete zaptimi I korsive te bicikletave me automjete. Edhe studentet thone se …

Lexo me shume

LEZHE, QENDRA KULTURORE E FEMIJEVE E CUNGUAR

Zyrat e drejtorise arsimore ne katin e dyte dhe privatizimi i disa prej ambjenteve te saj e kane cunguar ndjeshem qendren kulturore te femijeve ne Lezhe. Dhomat zhveshjes per femije, salla e komandimit te fonise, ajo e ndricimit si dhe disa zyra tashme jane kthyer ne dyqane apo lokal duke e ngushtuar ndjeshem siperfaqen e kesaj qendre. Per drejtorin e …

Lexo me shume

SINDIKATA KUNDER TESTIMIT TE ARSIMTAREVE

Sindikata e arsimit qarku Shkoder vijon qe te jete totalisht kunder testimit te arsimit. Kryetari I kesaj sindikate Arjan Peraj jep edhe arsyet se perse ky testim eshte I panevojshem dhe me prapavije politike. Peraj thote se eshte per bojkot te testimit. Testimi I arsimtareve po ndonese nuk ka nje date fikse se kur do te behet ai eshte ndeshur …

Lexo me shume

BINO: LIQENI I SHKODRES NE RREZIK NGA NDOTJA

Liqeni i Shkodres kohet e fundit po perballet me nje rrezik te madh nga ndotjet e shumta. Nje nder specialistet e biodivesitetit te liqenit Taulant Bino tregon edhe shkaqet qe kane cuar ne kete shkaterrim te heshtur te liqenit te Shkodres. Nderkohe Bino tregon dhe feedback-un qe vjen si pasoje e ndotjes.   Ky liqen i cili per qytetin e …

Lexo me shume

REZULTATET E SHKOLLES VERORE PER BIODIVERSITETIN

Ne biblioteken shkencore te Universitetit eshte organizuar konferenca per prezantimin e rezultateve te se pares shkolle verore rajonale per biodiversitetin rreth vlerave ekonomike te sherbimeve te ekosistemit te liqenit,ku pjese e saj eshte edhe liqeni i Shkodres. Nje nga supervizoret e kesaj shkolle per biodiversitetin u shpreh se ne liqenin e Shkodres jane zbuluar specie te reja ne liqenin e …

Lexo me shume

LEZHE, TRYEZE DISKUTIMI PER TE PARANDALUAR DHUNEN ME BAZE GJINORE

Forcimi i aksionit per te parandaluar dhunen me baze gjinore eshte bere pjese e nje tryeze diskutimi ne nivel lokal ku vemendjen kryesore e ka bashkia, qe tashme ka nje akses me te madh ne trajtimin e ketij fenomeni nepermjet punonjesve social. Ne bashkine e Lezhes projekti qe mbeshtet nga Ambasada Gjermane ka gjetur edhe bashkpunimin e shume aktoreve te …

Lexo me shume