SOCIALE

QARKULLIMI NE LEZHE I VESHTIRE

Qarkullimi ne Lezhe nuk eshte dicka e lehte. Ata qe nuk e njohin kete qytet mund te perballen me trafikun apo edhe mos gjetjen e nje parkingu. Kjo problematike eshte si pasoje e tendences per te qendruar sa me afer qendres edhe pse ne fakt lagjia me e larget eshte jo me shume se 500 m prej saj dhe levizja …

Lexo me shume

JAVA EUROPIANE E VAKSINIMIT

Këtë të premte është përmbyllur java europiane e vaksinimit. Një javë sensibilizuese e organizuar nga Drejtoria e Shëndetit Publik Shkodër. Aktiviteti përmbyllës u organizua pranë poliklinikës së qytetit të Shkodrës. Jo më larg se dje janë vaksinuar 40 fëmijë të komunitetit rom. Gjithsesi, 95% e popullatës është e vaksinuar. Gjatë gjithë javës janë organizuar aktivitete dhe takime me qëllim vaksinimin …

Lexo me shume

ZHURMAT NE BREGDET GJATE SEZONIT TURISTIK

Ndotja akustike në bregdet gjatë sezonit turistik kanë qenë në fokus të një takimi të organizuar në Lezhë nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, me përfasues të insitucioneve vendore të Lezhës dhe Shkodrës.Gjatë fjales së tyre përfasuesit e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, kërkuan angazhim maksimal të insitucioneve përgjegjësë për të eliminuar zhurmat gjatë sezonit turistik, me qëllim që të …

Lexo me shume

FUSHATA SENSIBILIZUESE “NE KUJDESEMI PER QYTETIN TONE”

Në kuadër të nismës “Ne kujdesemi për qytetin tonë” u organizua aktiviteti i rradhës ndërgjegjësues për ruajtjen e mjedisit. Falë bashkëpunit me Bashkinë Shkodër dhe DAR Shkodër, organizata “Kosherja e Bletëve” zhvilloi një takim ndërgjegjësues me fëmijët për ruajtjen e mjedisit nga mbetje të ndryshme. Aktiviteti do të vijojë të organizohet edhe në dy faza tjera me nxënës të shkollave …

Lexo me shume

NORVEGJEZI PUNE VULLNETARE NE FISHTE TE LEZHES

Në pamje të parë duket si një fermer i thjeshtë Shqiptar, por në realitet nuk është kështu.Nils Anderson ka udhetura nga Norvegjia drejt Shqipërisë për turizem, por që me dëshiren e tijë ka kërkuar që të behet pjesë e vullnetarizmit.Ai u ndal na fshatin Fishtë të Lezhës dhe mikpritese për të u bë ferma e mrizit.Prej ditesh po kryen punë …

Lexo me shume

JAVA OLIMPIKE NE GJIMNAZIN “OSO KUKA” SHKODER

Në kuadër të javës Olimpike, gjimnazi “Oso Kuka” organizoi këtë të hënë aktivitetin final për të kurorzuar me sukses këtë javë olimpike. Aktiviteti u zhvillua në pallatin e sportit “Qazim Dervishi”. Përveç lojërave olimpike, u zhvillua edhe finalja e volejbollit për vajza. Nxënësit janë të apasionuar pas sportit, edhe pse në këtë shkollë mungojnë ambjentet sportive shton Çoku. Nxënës të …

Lexo me shume

FUQIZIMI I FIGURES FEMERORE

Fuqizimi i figurës femërore përmes edukimit me vlera nga arti dhe kultura ishte në fokus të një projekti të titulluar “Të rinjtë aktiv për femart – art me vete”. Një projekt i financuar nga ministria e kulturës dhe u zbatua në gjimnazin “At Pjetër Mëshkalla” të qytetit të Shkodrës. Në këtë aktivitet u interpretuan poezi të ndryshme nga nxënësit, duke …

Lexo me shume

“SITUATE ALARMANTE NGA EROZIONI NE SHQIPERI”

Dita ndërkombetare e Tokës e ka gjetur Shqipërinë në një situatë të vështirë nga erozioni i cili ka marrw pwrmasa tw frikshme.Mijera hektarë tokë kanë rrëshqitur gjatë viteve të fundit në zona të ndryshme të vendit e të tjera janë në rrezik.Alarmi për këtë situatë është dhënë nga ambjentalisti Sazan Guri, i cili ka kërkuar angazhimin e të gjithë insitucioneve …

Lexo me shume

LEZHE, MBILLEN PEME TE REJA NE RRUGEN “SHTRAUS”

Përmiresimit të infrastruktures në zona të ndryshme të Lezhës, Bashkia po i paraprin edhe me mbjelljen pemeve të reja.Në kuader të ditës së tokes Bashkia Lezhë në bashkëpunim dhe më nnëxësit e shkollave mbollen disa peme në rrugen e “shtrausit”.Drejtori i Shërbimeve Publike në Bashkinë Lezhë Ndue Lushi, thotë se prioritet i kësaj njesie vendore është shtimi i hapsirave të …

Lexo me shume

SEZONI TURISTIK, NIS DIZINSEKTIMI NE LEZHE DHE SHENGJIN

Në prag të sezonit turistik Ministria e Shëndetsisë ka nisur zbatimin e masave ndër më kryesoret dizinsektimin e Lezhës dhe Shëngjinit ka vektoret.Proçesi ka nisur që në muajin prill e do të vijoje deri në fundin e shtatorit.Ky fakt ështw bërë i ditur nga Drejtori i Shëndetit Publik në Lezhë Arben Ristani sipas të cilit fillimisht janë përcaktuar zonat dhe …

Lexo me shume