Breaking News

SOCIALE

DITA KOMBETARE E TURIZMIT

Në ditën kombëtare të turizmit dhe në kuadër të ditës kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, DRKK Shkodër, organizoi panairin me veshje tradicionale. Në fokus ishte xhubleta. Tipologjia e kësaj veshje konsiderohet si nga më të vjetrat. Në gjithë pellgun e Mesdheut e gjejmë ende gjallë të ruajtur në Shqipërinë e Veriut. Atë e gjejmë në Këlmend, e Dukagjin, brigjet e Drinit, …

Lexo me shume

SHQIPERIA, ME NUMRIN ME TE LARTE TE KERKESAVE PER AZIL NE BE

Edhe pse jetojnë në një vend që ka nisur rrugën e pakthyeshme drejt anëtarësimit në BE dhe nuk ka konflikte të brendshme apo luftëra, shqiptarët duan të largohen më shumë se çdo shtet tjetër në botë. Në 12 muajt e fundit shqiptarët kanë shënuar numrin më të lartë të azilkërkuesve për herë të parë në raport me popullsinë, duke lënë …

Lexo me shume

ZENIA E KORSIVE TE BIÇIKLETAVE NE SHKODER

Zënia e korsive të biçikletave në qytetin e Shkodrës vijon të jetë një problematikë që nuk po merr një zgjidhje. Një shqetësim i tillë pranohet edhe nga vetë drejtori i turizmit në Bashkinë Shkodër, Gentian Mema, që e sheh si problematikë zënien e korsive të biçikletave. Por, sipas tij ka një ndërgjegjësim të qytetarëve për lirimin e këtyre hapësirave nga …

Lexo me shume

PRERJA E PALIGJSHME E PYJEVE NE BASHKINE SHKODER

Bashkia e Shkodrës duket e vendosur në ndalimin e plotë të prerjes së paligjshme të pyjeve në territorin e saj. Vetëm në javën e fundit janë bllokuar 4 kamionë me rreth 60 m3 lendë druri e prerë dhe transportuar pa leje. Një gjë e tillë pranohet edhe nga drejtorja e pyjeve në Bashkinë Shkodër, Aida Shllaku, që shton se zona …

Lexo me shume

RRITJA E EKSPORTEVE NE SEKTORIN E PESHKIMIT NE BUSHAT

Në zonën e Bushatit të Qarkut të Shkodrës eksportet e sektorit të peshkimit janë rritur në masën e 55% në 6- mujorin e parë të vitit 2018, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kështu u shpreh ministri i bujqësisë dhe zhvillimit rural, Niko Peleshi, teksa ka zhvilluar një vizitë në stabilimentin e përpunimit të peshkut në Bushat. …

Lexo me shume

“KONTRIBUOJME NE INTEGRIMIN E FEMIJEVE ME AFTESI NDRYSHE”

Në kuadër të projektit “Të ndryshëm dhe të barabartë”, organizata “Gruaja në Integrim” me mbështetjen e “World Vision” dhe partneritet me shkollën e mesme artistike “Prenkë Jakova” dhe shkollën speciale “3 Dhjetori”, kanë zhvilluar këtë shtunë një aktivitet. Aktiviteti konsistonte me hapjen e ekspozitës me piktura me titull: “Kontribuojmë në Integrimin e Fëmijëve me Aftësi Ndryshe”. Në këtë aktivitet u …

Lexo me shume

SIGURIMI I UJIT TE PIJSHEM NE FSHATIN SHULLAZ

Sigurimi i ujit të pijshëm është një sfidë për banorwt e fshatit Shullaz të Kurbinit. Prej 30 vitesh në këtë fshat mungon uji i pijshëm, pasi ujësjellësi ka dalë jashtë funksioni. Në këto kushte banoret udhëtojnë çdo ditë 5 km në këmbë për të mbushur ujin në burimin më të afërt, udhëtim ky mjaft u mundimshëm për ta. Banoret e …

Lexo me shume

“STERILIZIMI I KAFSHEVE, PROÇES QE DUHET KRYER DISA VITE”

Deri në qershor të vitit të ardhshëm pritet të sterilizohen edhe 500 qenë të tjerë në Bashkinë Shkodër. Një gjë e tillë bëhet e ditur nga Oli Pero, përfaqësuese e shoqatës “Animals Need Me” që merret me përkujdesjen e qenve në Shkodër. Sipas Peros, edhe për disa vite duhet të vijojë një proçes i tillë, ndërkohë sheh me problem braktisjen …

Lexo me shume

BASHKEBISEDIM RRETH LIBRIT “VATER E DIJES SHKODRANE”

Në kuadër të 105-vjetorit të krijimit të shkollës “Ismail Qemali” dhe në prag të vitit të ri shkollor, pasditën e së premte në ambjentet e biblotekës “Marin Barleti” u zhvilluar një bashkëbisedim rreth librit të studiuesit shkodran Fiqiret Hoxha. Libri me titull “Vatër e dijes shkodrane” trajtonte kontributin që kanë dhënë mësuesit në këtë shkollë. Por, ai propozon që mësimet …

Lexo me shume

NJE BANOR I VETEM ZEVENDESON SHTETIN

Banorët e Malësisë së Kurbinit, këtë vit, do ta presin sezonin dimëror ndryshe nga vitet e tjera. Me rikonstruksionin e disa urave, mirëmbajtjen e rrugës kryesore prej afro 6 km, deri në fshatin më të largët, mbushjen e skrapatave të një pjese të rrugës e cila shembej gjatë reshjeve, janë investimet që janë kryer nga një biznesmen i zonës.Në fshatin …

Lexo me shume