Wednesday , 20 June 2018

SOCIALE

PERMIRESOHET MENAXHIMI I MBETJEVE NE NJESINE RRETHINA

Situata e menaxhimit te mbetjeve ne njesine administrative Rrethina te Bashkise Shkoder eshte permiresuar ndjeshem. Nje gje e tille pohohet nga kreu i kesaj njesie, Vlash Pjetri, i cili falenderon operatorin e pastrimit. Sipas Pjetrit, nga momenti qe ky operator kam marre persiper menaxhimin e mbetjeve nuk ka pasur probleme. Pastrimi ne pjesen me te madhe te fshatrave kryhet 1 …

Lexo me shume

MJETE DHE VESHJE TE REJA PER REPARTIN ZJARREFIKES NE SHKODER

Ne kuader te permiresimit te kushteve te punonjesve prane repartit zjarrefikseve Shkoder, Bashkia Shkoder ka bere te mundur kete te Hene shperndarjen e disa mjeteve dhe veshjeve te reja per keto punonjes. Nje kujdes qe i kushtohet nga bashkia per keto punonjes. Sipas Gjurajt, ne ndryshim nga vitet e tjera, jane plotesuar nevojat e ketyre punonjesve. Ndersa,  fondi ne total …

Lexo me shume

TAKSAT E SHTEPIVE ME MOSPERPUTHJE LIGJORE

Banesat do taksohen për metër katror sipas çmimit të referencës I përcaktuar nga Këshilli I Ministrave, tashmë ky propozim ka kaluar komisionet parlamentare dhe pritët ti paraqitet kuvendit kur edhe do miratohet paketa e re fiskale e 2018-es dhe Buxheti. Për lektorin e lëndës së Pasurive të Paluajtëshme në Universitetin e Shkodrës Peter Saraçi ky propozim ka mos përputhje ligjore, …

Lexo me shume

NEVOJA PER ZGJERIM TE STAFIT PRANE SHTEPISE SE TE MOSHUARVE SHKODER

Stafi i punonjesve prane shtepise se te moshuarve ne Shkoder eshte i vogel. Prandaj, drejtoria e kesaj shtepie ka paraqitur nje kerkese prane sherbimit social dhe ministrise per rritje te numrit te punonjesve. Nje fakt i tille pohohet nga drejtori Edmond Emini, i cili shton se ne kete shtepi sherbehet 24 ore ne te gjithe ditet e javes. Nder te …

Lexo me shume

NXENESIT E SHKOLLES “KOLIN GJOKA” MEDALJE E DIPLOMA NE ZVICER

6 nxënës të shkolles profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë janë vlersuar me medalje dhe diploma në një konkurs ndërkombetar të organizur në Kroaci për Arsimin Profesional, ndërsa dhe vete shkolles ju akordua një çertefikatë për sukseset e arritura.Idetë e nxënësve në hoteleri turizem tërhoqen vemendjen e shumë të pranishmeve në këtë aktivitet.Drejtori i Shkolles “Kolin Gjoka” Bardh Dedgjonaj u shpreh …

Lexo me shume

PERDORIMI I ANTI-BIOTIKEVE PER FEMIJET, EFEKTET ANESORE

Ulja e temperaturave ka shenuar nje rritje te vizitave prane spitalit rajonal te Shkodres. E reparti me i prekur eshte ai i peditrise, ku i ftohti ndikon me shume tek femijet. Shefja e ketij reparti, Greta Naraci, kerkon nga prinderit per femijet edhe pse kane temperature te mos fillohet menjehere perdorimi i anti-biotikeve, sepse kane edhe efektet anesore. Naraçi nder …

Lexo me shume

ARKIVIMI I DOKUMENTAVE NE LEZHE

Dorëzimi i dokumentave nga insitucionet pranë arkivit të Qarkut Lezhë ka njohur përmiresime. Në harkun kohor të 3 viteve i është kushtuar një vemendjen e veçante terheqjes së dokumentava në arkiv, duke dyfishuar numrin fond krijues. Drejtori i Arkives në Qarkun Lezhës Pashk Alia thotë se i gjithë dokumentacioni ka hyre i përpunuar dhe i inventarizuar. Pavarësisht punes së mirë …

Lexo me shume

NIS RIKONSTRUKSIONI I URGJENCES NE SPITALIN E LAÇIT

Spitali i Laçit ka pësuar një transformim rrënjësor gjatë 2 viteve të fundit, duke permiresuar ndjeshem kushtet dhe shërbimet për pacientet. Sëfundmi falë mbështetjes financiare të disa mjekeve Italin dhe Klerit katolik ka nisur rikonstruksioni i plotë i urgjences së këtij spitali. Drejtori i Spitalit Venedik Callo thotë se kjo ndërhyrje që po kryhet ishte mjaft e domosdoshme, pasi kushtet …

Lexo me shume

RRUGA E SHKATERRUAR “IZOLON” DHJETERA FAMILJE NE LEZHE

Këto pamje i përkasin rruges pranë Drejtorisë së Bordit të Kullimit fare pranë qendres së qytetit të Lezhës.Ky segment rrugor i cili është më pak se 500 metra ka degraduar plotësisht.Mjaftojne pak reshje shiu që rruga të bëhet e pakalueshme nga gropat e balta, duke izoluar me dhjetra familje në dy anet e sajë sa edhe fëmijet e kanë të …

Lexo me shume

PRODUKTET VENDASE SHITEN SI TE IMPORTIT

Vjeshta ka sjellë edhe rritjen e cmimeve në tregjet e Shkodrës, metodat me të cilat po punohet për rritjen e këtyre cmimeve pasi produktet janë vëndase është mjaft e thjeshtë. Tregtarët e shumicës pasi marrin produktet tek fermerët e shkodrës dhe nëpërmjet kolegëve të tyre tregtarë shumice importi dhe eksporti I shesin ato me cmime shumë më të larta, nga …

Lexo me shume