Wednesday , 17 January 2018

SOCIALE

IMZOT MBUENA NE KAMPIN VEROR “SHPRESA” NE VELIPOJE

Janë rreth 180 persona me aftësi ndryshe të cilët gjatë një muaji e gjysëm përgjatë verës qëndrojnë në këtë kamp veror në Velipojë të projektit “ Shpresa” e ndërsa trajtimi I tyre bëhët përmes punës vullnetare të shumë aktivistëve. Një punë e jashtëzakonshme dhe e shkëlqyer e cila kërkon mund, dhe sakrifica, kështu është cilësuar nga Sekretari I Nunciaturës Apostolike …

Lexo me shume

URA E RE E BUNES E LENE NE HARRESE PREJ KOHESH

E ndertuar ne vitin 2011 me nje fond prej 7.2 milion dollaresh, Ura e Re e Bunes ne qytetin e Shkodres vazhdon te demtohet dita-dites. Fillimisht u demtua mekanizmi i hapjes se Ures se Re te Bunes, duke sjelle deme te medha ne funksionimin e pajisjeve komanduese te ndricimit te ures, por edhe te mekanizmit hapes te saj. Por ajo …

Lexo me shume

PUBLIKOHET RAPORTI, “USH” NE VENDIN E 14870

Universiteti “Luigj Gurakuqi” ka humbur kete vit 860 vende, ne nje raport te publikuar.Këshilli i Lartë për Kërkimet Shkencore në Spanjë, , ka publikuar në faqen e tij zyrtare rankimin e universiteteve më të mira në botë, përfshirë edhe vendin tone. Në fakt universitetet shqiptare (publike dhe private) çdo herë renditen shumë dobët krahasimisht me vendet e tjera. Por, ajo …

Lexo me shume

PUNIMET NE RRUGEN E MANDAVE, PERFUNDOJNE NE FUND TE MUAJIT

Edhe pse ishte planifikuar qe punimet ne rrugen e Mandave ne Kiras te qytetit te Shkodres te perfundonin para pak ditesh, nje gje e tille nuk ka ndodhur. Gjithsesi, punonjesit e firmes kontraktuese vijojne te jene ne terren dhe po punojne cdo dite per kryerjen e punimeve.  Administratori i firmes qe ka marre ne dorezim kete rruge, Mario Delia, tregon …

Lexo me shume

NDALEN PUNIMET NE BY-PASS-in NE SHKODER ?

Nisja e punimeve para pak ditesh krijuan shpresat se by-pass-i ne Shkoder do te perfundonte brenda nje kohe te shkurter. Por, punet ne Shkoder apo vendin tone vijojne te mos kryhen me rregull. Kete te Marte Tv Rozafa ishte prane ketij by-passi, ku sic shihet edhe nga pamjet punimet jane ndalur. Asnje punonjes nuk ndodhet ne terren dhe nuk dihen …

Lexo me shume

ISHSH SHKODER, ASNJE TOLERIM PER SUBJEKTE QE SHKELIN LIGJIN

Kryeinspektoria e komanduar e inspejktoriatit shteteror shendetsor ne Shkoder  Areti BERUKA ka qene e prere me bizneset teksa tha se certefikata e dezinsektimit nuk eshte nje leter qe blihet apo merret pa merite, pasi edhe nese subjektet e disponojne, ne momentin qe ne terrotorin e tyre ka prani te mushkonjave, atehere ky process nuk eshte kryer. Beruka thote se po …

Lexo me shume

TELAT DHE KABLLOT, SHQETESIM SERIOZ NE RRUGEN “BESNIK SYKJA”

Telat dhe kabllot elektrike i gjen te shperndare pothuajse ne cdo lagje te qytetit te Shkodres. Rruga “Besnik Sykja” ne qytetin e Shkodres eshte nje nga zonat qe perballet me se tepermi me nje problematike te tille. Pamjet e filmuara kete te Hene e deshmojne nje gje te tille. Telat elektrike dhe kabllot e telefonive celulare gjenden ne kete rruge …

Lexo me shume

KANALI KRYESOR NE GOLEM KTHEHET NE VEND-GRUMBULLIM MBETJESH

Kanali kryesor ne fshatin e Golemit te qytetit te Shkdores eshte kthyer ne nje vend-grumbullim mbetjesh. Pavaresisht se afer ketij kanali egzistojne 2 kontininere te mbetjeve, banoret e zones vendosin ti hedhin mbetjet ne kete kanal. Sic shihet edhe nga pamjet, kanali eshte i tejmbushur nga mbetjet, cka kthehet ne shqetesim serioz per kete zone. Banoret nga ana tjeter, kerkojne …

Lexo me shume

RRUGA NGA FERMENTIMI DERI TEK SPITALI NEN “PUSHTETIN” E MBETJEVE

Mbetjet e ndryshme vijojne te jene nje sfide per Bashkine Shkoder. Nje problematike e tille eshte prezente me shume ne njesite administrative, por edhe pergjate rrugeve te qytetit te Shkodres. Keshtu, gjate rruges nga zona e Fermentimit deri tek Spitali Rajonal i Shkodres perballesh me mbetje te ndryshme. Mbeturina, te cilat gjenden te shperndara pergjate trotuareve, duke krijuar edhe shqetesim …

Lexo me shume

TREGU I BAGETIVE NE STOM-GOLEM PESON RENIE TE SHIT-BLERJEVE

Tregu i bagetive ne Stom-Golem te qytetit te Shkodres ka nje renie persa i perket shitjes dhe blerjes. Nje gje e tille behet e ditur nga administratori i ketij tregu, Gjovalin Stolaj. Sipas Stolaj nje renie e tille ndodh per dy arsye. Stolaj kerkon me shume rregull ne kete treg, pasi po abuzohet se tepermi. Stolaj ben me dije se …

Lexo me shume