SOCIALE

AZIL-KERKUESIT SHQIPTARE NE EUROPE

Edhe pse jemi të listuar në vendet me numër të lartë azilkërkuesish, vetëm 5% e vendimeve që merren nga shtetet anëtare janë pozitive. Eurostat ka publikuar sot të dhënat për azilkërkuesit që iu është siguruar mbrojtja në vitin 2017. Në 2017-n, mbi 22 mijë shqiptarë kërkuan azil për herë të parë në një nga shtetet e BE-së, duke u renditur …

Lexo me shume

SHFRYTEZIMI I LUMIT MAT PER INERTE

Lejet e shfrytëzimit për inerte në Lumin Mat janë dhënë në kundershtim me ligjin, duke krijuar një masaker në basenin e këtij lumi.Shqetësimi është ngritur nga Prefekti i Lezhës Gjergj Prendi, gjatë një takimi që zhvilloi me drejtuesit e kompanive që shrytëzojnë lumin për inerte.Duke folur në cilësinë e drejtuesit të këshillit të basenit, prefekti Prendi u shpreh se ajo …

Lexo me shume

KONKURSI LOKAL I SHAHUT TE SHOQATA E TE VERBERVE

Kete te enjte, shoqata e te verberve ne Shkoder ka zhvilluar konkursin lokal te shahut. Pas nxjerrjes se fituesve, tashme do te jete rradha per te marr pjese ne konkursin kombetar qe zhvillohet ne datat 28 – 29 Prill. Por, ne jo pak raste ka patur dyshime se si mundet nje i verber te luaje shah. Per kete ka nje …

Lexo me shume

SHERBIMI SHENDETESOR PER PUSHUESIT NE TALE ENDE PA ZGJIDHJE

Mungesa e shërbimit ambulator ka shoqëruar vizitorët dhe pushuesit që ndër vite zgjodhën plazhin e Tales. Urgjenca më e afërt ështe në Tale 2, por aty nuk ka as makinë. Ky shërbim është marrë nga spitali i Lezhës që ndodhet 20 kilometra larg bregdetit.Një vit më parë, një shtetas kosovar humbi jetën pa mundur të marrë ndihmën e parë pasi …

Lexo me shume

“QYTETARET NE LEZHE REFUZOJNE PUNEN”

Në qarkun e Lezhës nuk mungojnë vendet e punës, po ata refuzohen nga punëkërkuesit.Shqetësimi është ngritur nga Drejtori i Shërbimit Kombëtar të Punësimit në Lezhë, Fatmir Delishi sipas të cilit aktualisht janë 400 vende të lira pune në sektorin privat.Delishi thotë se pushteti vendor duhet të bashkëpunoje me zyren e punes për ti orjentuar qytetetaret drejt punesimit. Nga 3 mijë …

Lexo me shume

TAKIM RAJONAL ME PSIKOLOGET E QARKUT SHKODER

Ne fokus te ketij takimi ishte ngritja e zyrave rajonale Në qytetin e Shkodrës është zhvilluar një takim rajonal me psikologët dhe studentët e psikologjisë të Qarkut Shkodër. Në fokus të këtij takimi ishte ngritja e zyrave rajonale. E pranishme në këtë takim, presidentja e urdhërit të psikologut, Valbona Treska, tha se qëllimi i kësaj zyre është për të qenë …

Lexo me shume

PROGRAMI PER ZHVILLIMIN RAJONAL 3 PER SHQIPERINE

Një takim informues mbi programin për zhvillimin rajonal 3 për Shqipërinë dhe skemën pilote rajonale të granteve u zhvillua këtë të marte në qytetin e Shkodrës. 11 bashki të zonës së zhvillimit rajonal kanë mundësi të aplikojnë për fonde, në mbështetje të projekteve infrastrukturore të shkallës së vogël dhe të përmirësojë kapacitetet rajonale dhe lokale. Programi i zhvillimit rajonal Shqipëri …

Lexo me shume

APLIKIMI PER FORMULARIN A1Z NE SHKODER

Këtë të martë ka nisur aplikimi i formularëve A1Z në Shkodër. Rreth 400 studentë pritet të aplikojnë për plotësimin e këtij formulari. Një gjë e tillë u bë e ditur nga specialistja pranë DAR Shkodër, Frida Kopliku, gjatë një prononcimi për mediat. Ajo garanton se asnjë studentë nuk do të mbesë jashtë plotësimit të formularit. Datat për plotësimin e këtij …

Lexo me shume

ASNJE NDERHYRJE PER TE PARANDALUAR RRESHQITJEN E DHERAVE

Rreshqitja e rruges se kalase ne Lezhe mund te marre permasa me te medha. Asnje nderhyrje nuk eshte bere deri me tani vec largimit te dheut per te hapur rrugen dhe vendosjen e sinjalistikes paralajmeruese. Dy banesa rrezikojne te rreshqasin pasi levizjet e dheut kane vijuar. Bashkia e Lezhes thote se situata i tejkalon kopetencat dhe mundesite e saj. Nenkryetarja …

Lexo me shume

KAMPIONATI I SHAHUT NE BASHKINE SHKODER

Tradicionalisht pranë klubit Vllaznia ka funksionuar ekipi i shahut për meshkuj dhe femra, të cilët kanë arritur rezultate sportive shumë të mira në vite, duke u shpallur disa prej tyre edhe Kampion Kombëtar. Për këtë, Bashkia Shkodër ka nisur këtë të hënë kampionatin e shahut. Një kampionat që u zhvillua në biblotekën “Marin Barleti” të qytetit të Shkodrës dhe merrnin …

Lexo me shume