Wednesday , 19 December 2018

SOCIALE

BARAZIA DHE DHUNA ME BAZË GJINORE NË SHQIPËRI

Në kuadër të projektit “Ngritja e rrjetit të Organizatave Jo-fitimprurëse për një zbatim më të mirë të standardeve ndërkombëtare mbi barazinë gjinore dhe dhunën me bazë gjinore në Shqipëri” u zhvillua një takim në ambjentet e Bashkisë Shkodër. Projekti zbatohet nga Qendra për Nismat Ligjore dhe financohet nga Komisioni Evropian. Aurela Bozo, koordinatore ekzekutive e projektit foli për qëllimin e …

Lexo me shume

NDIHMA DHE USHQIME PËR SHTËPINË E FËMIJËS 6–16 VJEÇ NË SHKODËR

Ambasada Kineze në vendin tonë ka dhuruar këtë të hënë disa ushqime dhe ndihma të tjera në shtëpinë e fëmijës 6-16 vjeç në qytetin e Shkodrës. I pranishëm ishte edhe zv/ambasadori kinez në vendin tonë Pay YuBin. Ndihmat vinin në kuadër të vitit të ri kinez. Përveç ndihmave dhe ushqimeve për këtë shtëpi, u organizua edhe një aktivitet festiv nga …

Lexo me shume

NXENESIT E ARSIMIT PROFESIONAL, PRAKTIKA NE 11 KOMPANI LIDER NE SHQIPERI

Nxënësit e klases së 10 të drejtimit të Teknologjisë Informacionit dhe Komunikimit të shkollës profesionale “Kolin Gjoka” në Lezhë do të zhvillojnë praktikat profesionale në distancë nw 11 kompani lider në vendin tonë, në fushen e Teknologjisë së Komunikimit dhe informacionit.Marrëveshja është arritur nga projekt Zvicerian”Aftësi për punë” që po implementohet në shkollen “Kolin Gjoka”.Drejtori i Shkollës Bardh Dedgjonaj, shprehet …

Lexo me shume

SKEMA TË REJA LEHTËSUESE PËR FËRMERËT NË BUJQËSI

Në një prononcim për mediat, drejtori i bujqësisë në Qarkun Shkodër, Mustaf Kraja bëri publike miratimin e fondit të programit të bujqësisë për vitin 2018. Një program që siguron mbështetje financiare më të madhe nga çdo vit dhe kap një shifër prej 26 mld lekësh të vjetra. E veçanta e këtij viti është se kanë ndryshuar skemat e subvencioneve për …

Lexo me shume

NGA 1 MARSI TESTI PER PATENTE ME METODOLIGJI TE RE

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka publikuar pyetësorin e ripunuar për marrjen e lejedrejtimit të kategorisë A1, A2, B1 dhe B për vitin 2018. Testet e reja të formuluara sipës strukturës së miratuar nga Ministria e Transportit do të fillojnë të aplikohen nga data 1 Mars 2018. Pyetjet do të përzgjidhen nga një total prej 25 temash …

Lexo me shume

2.000 FAMILJE NE BASHKITE E DJATHTA JASHTE SKEMES SE RE

Skema e re e ndihmes ekonomike vijon te prodhoje debate ne vendin tone. Shume familje jane lene jashte skemes se re. Gjate nje takimi me kryetare te bashkive, kryebashkiakja e Shkodres Voltana Ademi u ndal tek kjo problematike. Ademi tha se vetem ne bashkite e djathta jane 2.000 familje me persona me aftesi ndryshe, te cilave u eshte mohuar e …

Lexo me shume

URA E ZOGUT DREJT SHKATERRIMIT

Ura me harqe, e njohur ndryshe edhe si Ura e Zogut mbi lumin Mat po shkon drejt shkatërrimit.Dëmtime të reja janë shfaqur në dy këmbët e urës që është Monument Kulture.Po ashtu edhe në pjesen e siperme kanë nisur kanë nisur plasaritjet dhe dëmtimi i harqeve, ndërsa janë vjedhur plotëisht pjeset metalike.Specialisti i Trashegimisë Kulturore, Paulin Zefi apelon për ndërhyrje …

Lexo me shume

BASHKIA LEZHE PRANE FAMILJEVE TE PERJASHTUARA NGA NDIHMA EKONOMIKE

Bashkia Lezhë do të jetë pranë familjeve në nevoje që janë hequr padrejtëisisht nga skema e ndihmes ekonomike.Ky fakt bëhet i ditur nga Nenkryetarja e Bashkisë Alfrida Marku, sipas të ciles çdo qytetar që është përjashtuar nga ndihma ekonomike ka të drejte të plotësoje një formular ankimimi për tju adresuar insitucioneve përgjegjëse.Gjithashtu Marku ka deklaruar se 6 % të fondit …

Lexo me shume

MALESI E MADHE, SHUME FAMILJE TE PERJASHTUARA NGA NDIHMA EKONOMIKE

Largimi nga skema e re e ndihmes ekonomike i shume familjeve ne bashkine Malesi e Madhe ka sjelle edhe reagimin e ketyre te fundit. Konkretisht banoret e njesise administrative te Kelmendit, ku kane mbetur jashte kesaj skeme nje numer i konsiderueshem familjesh, thone qe nuk eshte marr parasysh varferia dhe kushtet ekstreme ne te cilat jetojne. E njejta situate paraqitet …

Lexo me shume

PENALIZIMI PER SKEMEN E RE TE NDIHMES EKONOMIKE, KAOS PRANE SHERBIMIT SOCIAL

Lenia jashte skemes se re te ndihmes ekonomike te shume familjeve ka sjellur edhe rradhe prane drejtorise se Sherbimit Social ne Qarkun Shkoder. Shume pjesetare te familjeve te ndryshme kane kerkuar sqarime nga sherbimi social. Per kete, drejtoria e kesaj drejtorie ne Qarkun Shkoder, Valbona Tula, thote se mungesa e informimit nga administratoret e bashkive te Qarkut Shkoder ka penalizuar …

Lexo me shume