Tuesday , 16 January 2018
Breaking News

SOCIALE

SHKODER, 20 MAJ PROTESTE PER DHUNEN NDAJ GRAVE!

Krimi brenda familjes i ndodhur ne fshatin Guci e Re te qytetit te Shkodres ka sjelle edhe reagimin e qytetareve. Brigela Demaj, nje qytetare shkodrane, ka nisur organizmin e nje proteste per dhunen ndaj grave. Demaj per Tv Rozafa thote se gjendja eshte perkeqesuar dhe eshte koha e duhur per te marre kete iniciative me qytetaret e thjeshte per te …

Lexo me shume

RRUGA “LODOVIK SARAÇI” KTHEHET NE VEND-PARKIM AUTOMJETESH

Rruga “Lodovik Saraci” ne lagjen Dugajt e Reja te qytetit te Shkodres eshte kthyer ne nje vend-parkim automjetesh. Edhe pse eshte nje rruge me dy kalime, nga parkimet e shume automjeteve krijohen jo pak probleme gjate levizjes. Por, problemi kryesor eshte edhe per banoret e kesaj lagje qe perballen me parkimin e automjeteve para shtepive te tyre. Si rrjedhoje kerkohet …

Lexo me shume

HOXHA: INFERMJERET PO IKIN DREJT VENDEVE TE BE-së

Problemet e infermiereve dhe arritjet gjate vitit te funfit kane qene ne qender te takimit qe urdheri i infermierit Shkoder  organizoi ne kuader te dites nderkombetare te infermierëve. Edhe ne metropolin verior infermieret po tentojne te largohen drejt vendeve te bashkimit europian, ndersa numri me i larte i ikjeve eshte ne radhet e mjekeve. 2 prej infermjereve te qytetit te …

Lexo me shume

LEZHE, KONFERENCE MBI ARSIMIN PROFESIONAL

Nga Shkolla “Kolin Gjoka” në Lezhë ku mori pjese në një konference mbi arsimin profesional Ministria e Mireqenies Sociale dhe Rinise Olta Xhaçka ka ftuar të rinje që të ndjekin arsimin profesional kjo si e vetmja mënyre për të patur një të ardhme të sigurte. Sipas Xhaçkes për këtë qëillim dikasteri që ajo drejton i ka dhënë dhe po i …

Lexo me shume

“ORGANIZIMI KOMUNITAR SI SFIDE E QEVERISJES”

Instituti per demokraci dhe ndermjetesim mbeshtetur nga Leviz Albania ka startuar ne 12 Bashki zhvillimin e takimeve ne lidhje me “Organizimin komunitar si sfide e qeverisjes”. Drejtuesi i takimit thote se qellimi ishte te diskutoje mbi krijimin e nje rregulloreje e cila sipas ligjit duhet te miratohet nga keshilli bashkiak. Ekspertet e fushes dhane rekomandimet rreth procesit dhe qasjes se …

Lexo me shume

DITA E EVROPES, SHFAQET DOKUMENTARI “MANIFESTI I VENTOTENES”

Ne kuader te Dites se Evropes eshte shfaqur ne shkoder Dokumentari Evropës “Manifesti i Ventotenes”. Regjisori Salvatore Braca pranon se shfaqja e ketij dokumentari vjen ne nje periudhe delikate per Shqiperine, ndersa mesazhi eshte i qarte, me shume drejtesi dhe paqe. “Evropa Para Evropës” është frymëzuar nga forca e brendshme e autorëve të Manifestit të Ventotenes, të aftë të gjenerojnë …

Lexo me shume

UNAZA LINDORE DO TE VIJOJE TE JETE NE ERRESIRE

Unaza Lindore do te vijoje te jete ne erresire, dhe kjo per shkak se autoriteti rrugor nuk ka dorezuar prane Bashkise Shkoder,  kontraten e plote te projektit dhe shlyerjen e detyrimeve. Bashkia Shkoder edhe nepermjet tv rozafes i ben apel Autoritetit rrugor te veriut qe te ngreje grupin e punes dhe te dorezoje kontraten e plote te Unazes Lindore. Unaza …

Lexo me shume

SEZONI TURISTIK, NIS DIZINSEKTIMI NE LEZHE DHE SHENGJIN

Në prag të sezonit turistik Ministria e Shëndetsisë ka nisur zbatimin e masave ndër më kryesoret dizinsektimin e Lezhës dhe Shëngjinit.  Proçesi ka nisur që në muajin Prill e do të vijoje deri në fundin e Shtatorit. Ky fakt ështe bërë i ditur nga Drejtori i Shëndetit Publik në Lezhë Arben Ristani sipas të cilit fillimisht janë përcaktuar zonat dhe më …

Lexo me shume

KANALI KRYESOR NE HOT I RI KTHEHET NE VEND-GRUMBULLIM MBETJESH

Kanali kryesor qe pershkon fshatin Hot i Ri ne Njesine Administrative Rrethina te qytetit te Shkodres eshte kthyer ne nje vend-grumbullim mbetjesh. Kjo per shkak te mungeses se kontiniereve te mbetjeve ne kete zone. Kohet e fundit jane vendosur vetem 2 kontiniere, qe jane prane nje biznesi ndersa ne pjeset tjera te zones nuk ka asnje kontiniere. Banoret e ketij …

Lexo me shume

URA E MESIT DREJT DEGRADIMIT, HARROHET RIKONSTRUKSIONI!

U premtua per rikonstruksionin e saj, por mire qe nje gje e tille nuk ka nisur akoma, ndersa shume pjese te saj kane filluar te demtohen. Behet fjale per Uren e Mesit ne Njesine Administrative Postrribe te qytetit te Shkodres qe po shkon drejt degradimit. Banoret e zones shprehen se demtimi i ures vjen si shkak i mungeses se vemendjes …

Lexo me shume