Sunday , 16 February 2020

SOCIALE

“DËSHIRË E ZEMRËS”

Pasditën e së shtunës në teatrin “Migjeni” të qytetit të Shkodrës u organizua mbrëmja muzikore e orkestres frymore të Shkodrës. “Dëshirë e zemrës” titullohej ky aktivitet që vinte nga dirigjenti Kujtim Alia.Aktiviteti u organizua falë bashkëpunimit të Bashkisë Shkodër, teatrit “Migjeni” dhe qendres kulturore “Pjetër Gaci”, si edhe është filmuar i plotë nga TV Rozafa. Në këtë aktivitet merrnin pjesë …

Lexo me shume

SHFAQJA “3 DERRKUCET”, PREMIERE NE “MIGJENI”

Teatri “Migjeni” Shkodër po përgatitet për premieren e re, kësaj radhe vjen me një shfaqje për fëmijë e titulluar “3 Dërrkucet” dhe vjen nën regji të Merita Smaja, e cila do nis rrugëtimin e saj për fëmijët e Shkodrës këtë të dielë në ora 11:00.Kjo shfaqje për fëmijë vjen edhe si një dhuratë për fëmijët e Shkodrës me rastin e …

Lexo me shume

NJË XHAMI E RE NË SHKODËR

Një tjetër xhami i shtohet Shkodrës. Kështu këtë të premte është inaguruar xhamia në fshatin Shirq të njësisë administrative Dajç të Bashkisë Shkodër. Një xhami e ndërtuar me kontribute nga Kuvajti dhe fondacioni Mirësia.E pranishme ishte edhe kryebashkiakja e Shkodrës, Voltana Ademi, e cila kishte një falenderim për ndihmat nga Kuvajti.Në inagurimin e xhamisë merrnin pjesë përfaqësues të KMSH, të …

Lexo me shume

“SFIDAT E ZHVILLIMIT RAJONAL”

Këtë të premte, fakulteti ekonomik i Universitetit të Shkodrës ka organizuar edicionin e 8-të të workshopit “Sfidat e zhvillimit rajonal”. Zv/dekania e këtij fakulteti Albana Boriçi, tregon qëllimin e këtij workshopi.Gjatë këtij aktiviteti u prezantuan temat më të mira të studentëve të diplomuar pranë këtij fakulteti gjatë vitit akademik 2018 – 2019.

Lexo me shume

3 DHJETOR, DITA BOTËRORE E PËRSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Në kuadër të ditës botërore të përsonave me aftësi të kufizuar u organizua një aktivitet sensibilizues edhe në shkollën speciale “3 dhjetori” në qytetin e Shkodrës. Drejtorja e kësaj shkolle, Enkelejda Mataj, flet për qëllimin e këtij aktiviteti.Në këtë aktivitet merrnin pjesë përfaqësues të zyrës vendore arsimore Shkodër dhe prindër të këtyre fëmijëve.

Lexo me shume

AKTIVITET PËR PËRSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Në kuadër të ditës botërore të përsonave me aftësi të kufizuar, shoqata “Projekti Shpresa” në bashkëpunim me disa institucione në Shkodër ka organizuar këtë të marte forumin social me temë: “Jetesa e pavarur, një ëndërr apo një realitet për përsonat me aftësi të kufizuar?” Presidenti i kësaj shoqate, Luigj Mila, kërkoi që të jemi më bashkëpunues për tu shërbyer atyre …

Lexo me shume

“ENERGJI VERORE NE SHENGJIN”

Bukuritë natyre të zonës turistik të Shëngjinit janë sjellë përmes një eskzozite fografike të çelur në galerinë e arteve në Lezhë. Artistja vlonjate Majlinda Zenelaj ka prezantuar 60 foto të realizuara me mjeshteri gjatë sezonit veror 2019. Përfaqësuesit lokal dhe artistet e pranishem vlersuan maksimalisht fotografitë e paraqitura, duke u shprehur se Shëngjini është një zonë me bukuri prrallore.Artistja Majlinda …

Lexo me shume

AKTIVITETET PËR JAVËN E PAVARËSISË NË SHKODËR

Bashkia Shkodër vijon aktivitetet në Javën e Pavarësisë. Kështu këtë të dielë është organizuar aktiviteti i radhës. Në sheshin para bashkisë ka pasur një performancë nga grupi i valleve të qendrës kulturore Pjetër Gaci.Ndërkohë aktivitetet do të vijojnë edhe në ditët në vijim, deri me datën 28 nëntor.

Lexo me shume

AHMET PRENÇI PROMOVON POEZITE E TIJ

Dikur një drejtues i lartë policie sot ai vjen edhe si poet dhe si shkrimtar, Ahmet Prençi u prezantua në Shkodër në kuadër të festivalit të letërsisë organizuar nga Biblioteka ” Marin Barleti”. Në promovimin e librave të tij “Udhë në pasqyrë” dhe ” Vice Versa” ishin të pranishëm personalietet të fushës së letërsisë dhe politikës.Vetë autori i librave shprehe …

Lexo me shume

TAKIM ME STUDENTËT E FAKULTETIT JURIDIK TË USH

“Rritja e pjesëmarrjes aktive të shtetasve përmes forcimit të nismës ligjvënëse të shtetasve dhe mjeteve të tjera kushtetuese”. Kështu titullohej aktiviteti i organizuar këtë të enjte në Shkodër, me studentë të fakultetit juridik të Universitetit të Shkodrës. Një ligj i cili u krijon mundësi qytetarëve që të dërgojnë në Kuvend propozime të ligjeve për miratim.Ligji “Për nismën ligjvënëse të zgjedhësve …

Lexo me shume