Wednesday , 20 June 2018

SOCIALE

URA E TELIT NEN “PUSHTETIN” E MBETURINAVE PREJ KOHESH

Ura e Telit, qe ndodhet ne fshatin Drisht te Njesise Administrative Postrribe ne Shkoder ndodhet mes mbeturinash te shumta ne mes te sezonit te veres. Mbeturinat qe ndodhen poshte ures nuk pastrohen prej kohesh. Natyrisht nje gje e tille ndikon negativisht per banoret e zones, si edhe per turistet e huaj qe frekuentojne lumin Kir ne stinen e veres. Kjo, …

Lexo me shume

NDERHYRJE NE KRYQEZIMIN E DOBRAÇIT NGA UJESJELLES- KANALIZIME

Pas ankesave te qytetareve per bllokimin e ujerave te zeza dhe mungesen e pusetave ne zonen e Dobracit ka ardhur reagimi i ndermarrjes ujesjelles- kanalizimeve Shkoder. Ky institucion ka nisur prej ditesh punen per zgjidhjen e ketij problemi. Drejtori Mark Molla, thote se kerkohen investime dhe ky problem mund te zgjidhet deri te henen. Molla shtoi se do te behen …

Lexo me shume

UJI I PIJSHEM, SFIDE PER BASHKINE SHKODER!

Mungesa e ujit te pijshem vijon te mbetet nje sfide per Bashkine Shkoder, sidomos ne Njesine Administrative Rrethina. Nje nga fshatrat qe vuan mungesen e ujit te pijshem eshte edhe fshati Grude. Banoret e zones thone se prej muajsh nuk kane uje te pijshem dhe e sigurojne ate permes puseve, por qe nuk eshte i sigurte per tu konsumuar. Sipas …

Lexo me shume

DAR SHKODER, 2.325 NXENES NE PROVIMET ME ZGJEDHJE

Ne provimet me zgjedhje Z1 dhe Z2 te matures shteterore 2017  ne DAR Shkoder kane marre pjese 2.325 nxenes. Nje shifer e tille behet e ditur nga specialistja prane DAR Shkoder, Anila Puka. Puka tregon se  ne Z1 kalueshmeria ishte 94%, ngeles 139, kurse nota 10 jane marre nga 108 nxenes, ndersa ne Z2, kalueshmeria 96%, ngeles 89 dhe nota …

Lexo me shume

BREGU I LIQENIT TE SHKODRES KTHEHET NE VEND DEPOZITIM MBETURINASH

Mbeturinat sundojnë bregun e liqenit të Shkodrës në zonën e Malësisë së Madhe! Jën kryesisht përrenjtë që shërbejn si vend depozitime mbeturinash e për pasojë mbetjet grumbullohen në breg të liqenit. Një situatë e tillë është në zonën e Vrakës në Malësi të Madhe, pasi të gjithë fshatrat për rreth depozitojnë mbeturinat në shtratin e lumit të Vrakës, I cili …

Lexo me shume

REPARTI I INFEKTIVIT, SHTIM TE NUMRIT TE VIZITAVE PRANE SPITALIT TE SHKODRES

Ashtu si repartet e tjera, edhe ai i infektivit ne spitalin rajonal te Shkodres ka pesuar nje shtim te numrit te personave. Vete shefi i repartit te infektivit, Fatmir Bushati e pranon nje gje te tille per Tv Rozafa. Sipas Bushatit, ne ditet kryhen rreth 40- 50 terapi ditore, duke mos llogaritur te semuret e tjere qe marrin mjekime te …

Lexo me shume

20- 25 URGJENCA NE DITE PRANE AMBULANCES SE SHKODRES

Aksidentet dhe rastet e tjera te ndryshme kane sjellur nje rritje te numrit te urgjencave prane ambulances se Shkodres, Nje gje e tille pohohet nga doktoresha e urgjences se levizshme, Sehar Baraku. Ajo shton se rreth 20-25 urgjenca paraqiten ne dite prane ambulances. Persa i perket ndergjegjesimit te qytetareve per te lajmeruar ne kohe per problemet e tyre, Baraku thekson …

Lexo me shume

SHPERNDAHEN 25 KARROCA PER PERSONAT PARAPLEGJIKE NE SHKODER

Drejtoria e pergjithshme e sherbimit social dhe fondacioni per mbrojtjen e personave me aftesi te kufizuar ne bashkepunim edhe me ambasaden amerikane shperndan kete te Merkure ne Shkoder karroca per personat paraplegjike. Kjo eshte faza e dyte, ne te cilen u shperndan 25 karroca, pas 10 karrocave te shperndara ne fazen e pare per keto persona. Per drejtoreshen e sherbimit …

Lexo me shume

RRUGA “ET’HEM KAZAZI” E LENE NE HARRESE NGA PUSHTETI LOKAL

Rruga “Et’hem Kazazi” ne qytetin e Shkodres nuk njeh nderhyrje prej vitesh. Kjo rruge duket se eshte lene ne harrese te plote nga pushteti lokal, ku dhjetera familje qe jetojne ne kete zone detyrohen te levizin mes gropave dhe pluhurit. Vete banoret e zones e shfaqin nje shqetesim te tille dhe kerkojne nderhyrje, pasi rruga eshte ne gjendje teper te …

Lexo me shume

ZONA E GJUHADOLIT E LENE NE HARRESE, MES MBETURINASH!

Zona e Gjuhadolit ne qytetin e Shkodres eshte lene ne harrese te plote nga pushteti lokal. Kjo zone ndodhet e rrethuar nga mbeturina te shumta ne cdo rrugice te saj. Per qytetaret nje situate e tille eshte e papranueshme, teksa taksat paguhen rregullisht nderkohe qe mbeturinat nuk pastrohen. Ato kerkojne nderhyrjen e Bashkise Shkoder per zgjidhjen e ketij problemi. Kjo …

Lexo me shume