Wednesday , 25 April 2018

SOCIALE

URDHERI I RI I MINISTRISE SE ARSIMIT

Asnjë fëmijë nuk do të regjistrohet në kopshte dhe shkolla nëse nuk ka bërë të gjitha vaksinat. Ky është urdhëri i ri i Ministrisë së Arsimit. Ky urdhër i ri vjen si pasojë e alarmit të fruthit që është përhapur kohët e fundit për shkak të mos-vaksinimit. Ministria e Arsimit sqaron se për regjistrimet në kopshte nuk do të nevojitet …

Lexo me shume

TELAT DHE KABLLOT ELEKTRIKE, PROBLEM NE RRUGEN “BESNIK SYKJA”

Telat dhe kabllot elektrike i gjen te shperndare pothuajse ne cdo lagje te qytetit te Shkodres. Rruga “Besnik Sykja” ne qytetin e Shkodres eshte nje nga zonat qe perballet me se tepermi me nje problematike te tille. Pamjet e filmuara e deshmojne nje gje te tille. Telat elektrike dhe kabllot e telefonive celulare gjenden ne kete rruge te shperndare, duke …

Lexo me shume

MUNDESIA PER RIAPLIKIM NE SKEMEN E RE TE NDIHMES EKONOMIKE

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale fton qytetarët që kanë ankesa dhe ata që duan të riaplikojnë në përfshirjen e skemës ekonomike, ndërkohë që bën thirrje që të mos instrumentalizohet një skemë, e cila është nisur nga qeveria Berisha dhe është pilotuar nga qeveria Rama. Duke shprehur keqardhjen për instrumentalizimin politik të Reformës së Ndihmës Ekonomike, Ministria e Shëndetësisë dhe …

Lexo me shume

DEFEKT NE LINJAT E UJESJELLESIT TE PUKES

Një defekt në linjat e Ujësjellësit drejt depos qëndrore të qytetit të Pukës është shkaktuar mbrëmjen e së Premtes. Ujësjellës Kanalizime njofton se defekti ka ndodhur në linjen e transmetimit me diameter 159 mm, tek Mrizit Dakës, ku ka dalë jashtë funksionit për shkak të këputjes së linjes nga shkarjet e tokës. Për pasojë është ndërprerë prurja e Ujit të …

Lexo me shume

DATAT E PROVIMEVE TE MATURES SHTETERORE

Ministria e Arsimit ka shpallur datat e provimeve të maturës shtetërore për maturantët e vendit tonë. Kështu, gjuha e huaj do të jepet me 4 qershor, letërsia me 8 qershor, matematika me 13 qershor si edhe lëndët me zgjedhje me 20 qershor. Por, risia është se nga viti i ardhshëm njëra nga lëndët me zgjedhje do të hiqet për të …

Lexo me shume

RAPORTIMI DHE SHKRIMI PËR DHUNËN ME BAZË GJINORE

Raportimi dhe shkrimi për dhunën me bazë gjinore ishte në fokus të një trajnimi për gazetarët në qytetin e Shkodrës. Në këtë takim merrnin pjesë edhe studentë të gazetarisë në Shkodër. E pranishme në këtë trajnim ishte këshilltarja e lartë për median, Iris Luarasi. Ajo tha se trajnimi ka për synim të pajisë gazetarët me njohuritë se si të raportojnë …

Lexo me shume

VARRET E TE VRAREVE GJATE REGJIMIT KOMUNIST

Ndoc Culaj kryetari I Shoqatës së të vrarëve dhe të zhdukurve gjatë regjimit komunist shprehet se shteti shqiptar është shumë I pa drejtë me shtresen e të persekutuarve politikë. Pasi shumë prej të vrarve gjatë regjimit nga 45 deri në vitin 1991 nuk I dinë varret e familjarëve të tyre, ndërsa sa I përket varreve të ushtarëve Italian dhe grek …

Lexo me shume

“SEBASHKU, NJE SY PER MJEDISIN”

Ne kuader te projektit “Sebashku, nje sy per mjedisin” u organizua kete te merkure nje takim ne qytetin e Shkodres qe kishte ne fokus ruajtjen e mjedisit. Takimi organizohej nga Qendra e Informacionit Arhus Shkoder me mbeshtetje te Ambasades Suedeze dhe i zbatuar nga Qendra Rajonale e Mjedisit ne vendin tone. Ne fokus ishte diskutimi per vleresimin e performances se …

Lexo me shume

LEZHES I SHTOHET NJE TJETER QENDER SOCIALE

Lezhës i është shtuar edhe një qëndër e re sociale. Ajo do të jetë në funksion të grave të dhunuara, grupeve të margjinalizuara si edhe për moshën e tretë. Realizimi i kësaj qëndre ka qënë një iniciativë e Bashkisë Lezhë që ka patur edhe mbështetjen e Kryqit të Kuq Shqiptar.Inaugurimi i kësaj qëndre të re është bërë me pjesmarrjen e …

Lexo me shume

BARAZIA DHE DHUNA ME BAZË GJINORE NË SHQIPËRI

Në kuadër të projektit “Ngritja e rrjetit të Organizatave Jo-fitimprurëse për një zbatim më të mirë të standardeve ndërkombëtare mbi barazinë gjinore dhe dhunën me bazë gjinore në Shqipëri” u zhvillua një takim në ambjentet e Bashkisë Shkodër. Projekti zbatohet nga Qendra për Nismat Ligjore dhe financohet nga Komisioni Evropian. Aurela Bozo, koordinatore ekzekutive e projektit foli për qëllimin e …

Lexo me shume