COVID-19, SITUATA NË QARKUN SHKODËR

Prefektura e Qarkut Shkodër ka raportuar për situatën në qark deri mesditën e kësaj të marte. Situata epidemiologjike ne te gjithe qarkun konsiderohet e qendrueshme dhe pa raste te reja covid -19.
Ne bashkine M.Madhe jane marre dy mostra, per 1 pacient qe ka lidhje me familjet e infektuara ne Shkoder dhe nje tjeter qe ka ardhur nga Mali i Zi dhe jane derguar ne ISHP ne Tirane.
Nga ISHSH jane inspektuar dhe monitoruar 173 subjekte, 63 prej tyre kryenin sherbime ku u zbatonin rrrgullat e distancimit dhe te higjenes, ndersa 110 ishin te mbyllura.
Gjate kesaj te marte eshte konstatuar se ne pergjithesi te gjitha tregjet e hapura, subjektet e sherbimit per komunitetin si bankat supermarketet, etj, kane respektuar rregullat e distancimit dhe te higjenes ne pergjithesi, kjo fale punes se bere nga grupet e punes. Bashkepunimi ka konsistuar shume i sukseseshem, duke eleminuar te gjitha problematikat e shfaqura nje dite me pare ne keto tregje.

Lexoni dhe kete

MARATONA E DHURIMIT TË GJAKUT PËR FËMIJËT TALASEMIKË

Nevoja e madhe e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë ka bërë që Vëllazëria Ungjillore …