Sunday , 17 January 2021

DAJÇI NËN PRESIONIN E UJIT

Fshati Shirq është më i godituri në zonën e Dajçit të Shkodrës nga përmbytjet, banorëve të gjitha të mbjellat e stinës u janë dëmtuar.

Ata shprehen se faji është tek kanalet kulluese dhe favorizimi që kanë bërë ndaj zonave tjera.

Administratori i Njësisë Administrative të Dajçit, Gjovalin Darragjati, shprehet se mbi 700 hektar tokë e përmbytur ndërsa banorëve pjesa më e madhe e të mbjedhave të stinës u janë dëmtuar.

Fshatrat Shirq, Muasha, Derragjat, Belaj kanë prezencë uji i cili vazhdon të rritet, ndërsa shkarkimet nga HEC-et si dhe fryrja e liqenit të Shkodrës po shkaktojnë probleme në zonën e nënShkodrës.

Lexoni dhe kete

MANASTIRLIU: DO MBETEN NË FUQI MASAT AKTUALE NË VEND

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, dhe përfaqësues të Komitetit Teknik të Ekspertëve dolën këtë të …