Monday , 26 February 2018

DAR URON NXENESIT DHE MESUESIT PER FILLIMIN E VITIT SHKOLLOR

10% e nxenesve te Shkodres nisin kete te hene vitin shkollor pa libra. Kjo u pranua edhe nga Drejtori i arsimit Shkoder Kadri Ymeri i cili beri me dije se ne bankat e shkolles per here te pare do te ulen 1800 nxenes. Ymeri mohoi qe te kete femije qe nuk frekuesntojne shkollen per shkak te gjakmarrjes.

Problem edhe kete vit mbetet emigracioni i familjeve Shkodrane, rreth 300 femije jane larguar, ndersa 120 te tjere jane kthyer nga emigrimi. Numrin e ulet te nxenesve Ymeri e lidh edhe me mos plotesimin e oreve te arsimtareve.

Pavarsisht se DAR Shkoder pranon faktin qe ne disa Shkolla gjendja e infrastruktures le per te deshiruar, ato serish do te hapen per nxenesit. Ndersa DAR ka uruar mesuesit dhe nxenesit ne kete fillim-viti.

Lexoni dhe kete

FLUKS PACIENTESH NE URGJENCE GJATE MUAJIT SHKURT

Muaj shkurt ka sjellë fluks pacientesh në urgjencen e Spitalit rajonal të Lezhës.Mbi 80 përsona …