Debora, probleme ne Veri te vendit!

Reshjet e debores gjate 24 oreve te fundit kane shkaktuar jo pak probleme ne rrethin e Pukes. Mbi 50 cm bor sht trashsia vetm n qytet, kurse n zona m t thella malore, arrin rreth 1 metr. Ne aksin Qafe Qel- Puke trashsia e debores arrin deri n 40 cm, ndrsa qarkullimi kryhet vetm me zinxhir. N aksin Puk- Fush Arrz trashsia e dbors arrin deri n 50 cm, ndrsa qarkullimi kryhet me zinxhir. N aksin F. Arrz Kuks trashsia e dbors arrin n 70 cm, ndrsa qarkullimi kryhet vetm n njrn an t rrugs me zinxhir. N aksin Qaf Mali Bajram Curri trashsia e dbors kalon 80 cm, ndrsa qarkullimi sht i bllokuar. N aksin rural Bardhet Iball trashsia e dbors mbi 1 metrndrsa po punohet pr hapjen e rrugs. Rrugt e tjera t fshatrave n kt rreth jan t bllokuara. Prvec problemeve me rrugt ka edhe munges t energjis elektrike.

Shumica e komunave ne rrethin e Pukes vijojne te jene ne erresire si pasoje e demeve qe shkaktuan reshjet e bores nw rrjetin energjitik te ketij rreth. Nderkoh nisur nga orteqet e herpashershme Policia apeloj evitimin e qarkullimin ne akset Qafe Mali Qafe Shllak dhe Qafe Mali Bajram Curri. Gjithashtu edhe n rrethin e Shkodres zona e Dukagjinit sht e bllokuar sipasoj e dbors. Ndrkoh n rrethin e Malsis s Madhe aksi I Vermoshit sht bllokuar ku dbora ka arritur deri n 1 metr, ndrsa n aksin Koplik- Razm lvizet me zinxhir.

Drejtuesit e mjeteve bllokuan ne rrugen e kombit pasi nuk kishin zingjire dhe as goma per te perballuar deboren qe arriti deri ne 1 meter. Per te zhbllokuar levizjen e mjeteve eshte dashur nderhyrja e borepastrueseve. Problemet me te shumta u shfaqen nga Fani i mirdites dhe deri ne hyrje te qytetit te kukesit. Rreshjet e vazhdueshme te debores mbajten ne gadishmeri 24 oreshe punetoret dhe mjetet e firmave kontraktuese. Ndonese intesiteti i rreshjeve ka qene i larte dhe i vazhdueshem, asnje aks rrugor nuk ka patur bllokime ne rajonin e veriut. Situaten e ka prezantuar drejtori i autoritetit rrugor te veriut Nikolin Dedevukaj. Ai ka kerkuar qe te per raste te tilla drejtuesit e mjeteve te jene te te informuar, ndersa policia rrugore te bllokoje mjetet qe nuk disponojne zingjire.

Per te garantuar mbajtjen hapur te rruges se kombit, situata eshte monitoruar deri ne oret e mengjesit nga kreu i autoritetit rrugor. Puna ka vijuar pa nderprerje duke penguar bllokimin e ketij segmenti dhe lejuar levizjen e mjeteve.

Lexoni dhe kete

DEME NGA ZJARRET NE PYJET E LEZHES

Dy vatrat e zjarrit në Malin e Kakarriqit dhe të Rrënxit në Lezhë kanë ardhur …