Friday , 27 November 2020

DEMTIMI I BANESAVE PRIVATE NGA TERMETI NE LEZHE

Ende nuk ka një strategji si do të veprohet me banesat private që janë bërë të pabanueshme nga tërmeti i 26 nëntorit të vitit që shkoje.

Kështu shprehet kryebashkiaku i Lezhës Pjerin Ndreu i cili thote se janë kryer të gjitha proçedurat për këto objekte dhe jemi në pritje të udhëzimeve të qeverisë për menyren e rindërtimit.

Në Bashkinë e Lezhës janë një numer i konsiderueshem banesash private kryesisht në fshatra të cilat janë dëmtuar rëndë nga tërmeti dhe janë klasifikuar në shkallen ds4 dhe ds5, teksa banoreve do tju paguhet bonusi i qirase deri në rindërtimin e shtëpive të tyre.

Lexoni dhe kete

MANASTIRLIU: TESTIMET E SHPEJTA DO VIJNË BRENDA DHJETORIT

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, nga Kuvendi foli për masat që janë marrë në këtë …