Wednesday , 25 July 2018

DEMTOHET URA E RIKONSTRUKTUAR MBI LUMIN DRIN

Ka rezituar vetem 6 muaj rikonstruksioni i ures hyrese mbi lumin Drin ne Lezhe. Demtimi i saj ka nisur te shfaqet ne pjese te ndryshme duke detyruar firmen ndertuese qe te marre masa te menjehershme per riparimin e saj. Eshte vlersuar shqetesues demtimi i menjehershem i ures ne te cilen jane investuar miliona leke, ndersa shihen qarte shenjat qe kane nisur te shfaqen ne pjese te ndryshme te saj. Inxhinieret nuk e kane percaktuar ende shkakun e ketij demtimi te shfaqur sefundmi, por zyra e urbanistikes ne bashkine e Lezhes ka bere te ditur se investimi nuk eshte marre ende ne dorezim nga ana e bashkise.
Drejtori i urbanistikes Sokol Toma ka shpjeguar se menjehere pas ketij konstatimi firma ndertuese ka nisur riparimin e saj, por do te monitorohet efekti qe do te jape, ne menyre qe te gjendet zgjidhja e ketij fenomeni.
Inxhinieret pretendojne se gabimet e projektuesve kane sjelle kete demtim te ures, por per urbanistet edhe lejimi i kalimit te mjeteve me tonazh te larte ka ndikuar ne perkeqsimin e situates. Probleme te ngjashme kane nisur te shfaqen edhe ne sheshin e ri te qytetit qe ka kushtuar rreth 3.5 milion euro.

Lexoni dhe kete

NUK KA RESHJE SHIU PREJ DISA ORESH, POR JA ÇFARE NDODH NE KETE LAGJE TE SHKODRES

Rruga “Vllaznimi” në lagjen “Mark Lula” të qytetit të Shkodrës vijon të jetë nën “pushtetin” …