“DESHMORE TE ATDHEUT” 16 TE RENET GJATE RRETHIMIT TE SHKODRES

16 te renet Anamalas ne Rrethimin e Shkodres, gjate viteve 1912-1913 jane shpallur deshmore te atdheut. Ne kete aktivitet te pranishem ishin zevendes ministri i mbrojtjes Petro Koçi, i cili gjate fjales se tij shprehu konsiderata te larta per 16 deshmoret e atdheut.

Shpallja e tyre “Deshmore te atdheut” erdhi edhe si nje perpjekje nga ana e keshillit te qarkut Shkodet, ku anetaret e saj ne menyre unanime pranuar propozimin e shoqates se anes se malit. Per shoqaten kjo eshte nje dite e vecante, ku pas 20 vitesh te krijimit te shoqates u be e mundur shpallja e tyre deshmore. Ndersa ish deputeti Musa Ulqini e vuri theksin tek situata aktuale e vendit tone, si dhe lidhja qe behet nepermjet Doganes me shtetet fqinje.

Ne fund te aktivitetit  per familjaret e te reneve u shperndane edhe certefikata ne shenje mirnjohje.

Lexoni dhe kete

ABUZIME ME BORXHET NDAJ VLLAZNISE, JA ÇFARE BEN ADEMI

Gjatë mbledhjes së Asamblesë së Vllaznisë, kryebashkiakja e Shkodrës, Voltana Ademi, dhe njëkohësisht presidente e …