“DHOMA E NDRITESHME” E ROLAND BARTHES VJEN NE SHQIP

Roland Barthes, themeluesi i shume shkollave te mendimit si strukturalizmi, semiotika, teoria sociale, teoria e dizajnit, antropologjia dhe post-strukturalizmi, vjen ne gjuhen Shqipe me vepren e tij ” Dhoma e ndriteshme” e perkthyer nga studjuesi dhe pedagogu i Universitetit te Arteve Zef Paci.
Nje veper studmore mbi fotografine dhe ku autori merret me vecorite e saj.

Per Lek Gjeloshin shefin e arkivit ne Muzeun e fotofrafise ” Marubi”, ky autor si themelues i strukturalizimit me kete veper te ardhur ne shqip nga Zef Paci afrohet edhe me shume mbi menyren e te pamurit te objektit jo vetem si strukture ne vete.

“Dhoma e dritshme” e Roland Barthes vjen e perkthyer nga Zef Paci ne shqip. Eshte botimi i pare i Art House me te cilat po hidhen hapat e pare te ndertimit te nje kolane me perkthime te teksteve te rendesishme te historise se artit ne shqip.

Lexoni dhe kete

“JUGORI” I FASBINDER, PREMIERE ME 21 DHJETOR NE TEATRIN “MIGJENI”

“Jugori” i shkruar nga Rainer Werner Fassbinder do vij si premire ne Teatrin “Migjeni” ne …