Sunday , 17 February 2019

DITA BOTERORE E DHURIMIT TE GJAKUT

14 qershori shenon diten boterore te dhurimit te gjakut. Kryqi i kuq dega Shkoder ka gjendur qe te jape mesazhe sensibilizuese ne shkolla te ndryshme, per nevojat qe ka spitali i shkodres dhe banka e gjakur. Te njejten thirrje beri edhe nendrejtorja e spitalit Rajonal Teuta Rrjolli. Thirrjes per te dhuruar gjak i jane pergjigjur Te rinjte e forumit socialist ne Shkoder

Që prej vitit 2004, çdo vit në 14 Qershor në shumë vende të botës organizohet Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut. Për  këtë vit, tema e  fushatës është “Gjaku na lidh ne të gjithëve” dhe ka si qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës së të gjitha vendeve në botë, për rëndësinë që ka sigurimi në kohë i gjakut dhe produkteve të tij.

Vecanarisht gjate sezonit veror atehre kur edhe numeri i aksidenteve eshte me ik larte e per pasoje edhe nevoja per gjak.

Lexoni dhe kete

QYTETARET TREGOJNE ARSYET E PROTESTES PER TV ROZAFA

Qytetarë dhe mbështetës nga e gjithë Shqipëria ishin të shtunën në protestë ndaj qeverisë Rama. …