Wednesday , 27 January 2021

DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT KUNDËR HIV/AIDS

Në ditën botërore të Ndërgjegjësimit kundër HIV/AIDS, Njësia Vendore e Kujdesit Shëndetësor Shkodër ka organizuar një aktivitet ndërgjegjësues.

Mjeku pranë qendrës shëndetësore në Bërdicë, Teuton Muzaka, bën me dije se në Shqipëri ka 1400 raste me HIV, prej tyre mbi 200 janë regjistruar vdekje.

Ndërkohë, në vendin tonë ka pasur 100 raste të reja, 6 prej tyre në shkodër.

Në këtë aktivitet merrte pjesë edhe Kryqi i Kuq, dega Shkodër.

Apeli shkon ndaj personave që të tregohen të kujdesshëm ndaj kësaj sëmundje.

Lexoni dhe kete

RËNDOHET SITUATA E PËRMBYTJEVE NË BASHKINË SHKODËR

Përkeqësohet situata e përmbytjeve në territorin e Bashkisë Shkodër. Hidrometri në Dajç shënon kuotën 6.59 …