DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR LIMFOMAT

15 shtatori ka shënuar ditën botërore të ndërgjegjësimit për limfomat. Limfoma është kanceri që prek qelizat e bardha të gjakut që quhen limfocite, të cilat janë pjesë e sistemit imunitar të trupit. Simptoma më e shpeshtë e limfomës është enjtja pa dhimbje e nyjeve limfatike.

Qeraj tregon edhe përsonat që janë më të prekur.

Ndër shenjat paralajmëruese të kësaj sëmundje janë ënjtje të gjëndrave limfatike: më shpesh në qafë, sqetull, ose në ije të cilat janë të padhimbshme, kollë, vështirësi në frymëmarrje, temperature, djersitje gjatë natës, lodhje/ këputje, humbje në peshë, kruarje. Limfoma është e trajtueshme dhe shumica e njerëzve mund të jetojnë për shumë vite pas diagnostikimit dhe mjekimit të tyre.

Lexoni dhe kete

MARATONA E DHURIMIT TË GJAKUT PËR FËMIJËT TALASEMIKË

Nevoja e madhe e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë ka bërë që Vëllazëria Ungjillore …