Sunday , 8 December 2019

DITA NDERKOMBETARE E SINDROMES DOWN

21 Marsi, kt vit shnon prvjetorin 10-t t Dits Botrore t Sindroms Down dhe do vit eshte zri i njerzve q kan kt sindrom apo dhe i atyre q jetojn me ta Ne sjkoder nuk ka statistika per numerin e tyre ndersa psikologia Antoneta Pero tha se pozitive eshte fakti se keto femije jane te inkoadruar ne qendrat perkatese

E pyetur per veshtiresine qe kane keto persona dhe mundesine per te qene si bashkemoshataret e tyre Pero pergjigjet se kane mjaft veshtiresi, sidomos nqs zbulimi i tyre nuk behet qe ne moshe te vogel.Me tej psikologia thote se 1 nder 690 linde jane me sindromen Down

Personat qe jane me sindromen down zbulohen qe para lindjes. Kjo nepermjet 2 testeve qe I behen nenes. Ndersa apeli me I mire per kete dite eshte qe keta femije te trajtohen te barabarte si femijet e tjere

Lexoni dhe kete

3 DHJETOR, DITA BOTËRORE E PËRSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Në kuadër të ditës botërore të përsonave me aftësi të kufizuar u organizua një aktivitet …