Sunday , 29 November 2020

DITA KOMBETARE E TRASHEGIMISE KULTURORE

Drejtoria Rajonale e Kultures Kombetare Shkoder kishte zgejdhur Uren e Mesit per te festuar Diten Kombetare te Trashegimise Kulturore ne vendin tone. E pranishme ne kete monument kulture, drejtoresha e Drejtorise Rajonale te Kultures Kombetare Shkoder, Majlinda Lacaj, tha se Shkodra eshte e pasur ne tradite, kulture, histori, art dhe sport, dhe e ka transmetuar ne breza cdo element te ketyre fushave.

Duke u ndalur te objektet e trashegimise kulturore, Lacaj theksoi se sot mund te flitet per nje rritje te numrit te vizitoreve prane ketyre objekteve.

Pjese e aktivitetit te zhvilluar ne Uren e Mesit, ne Diten Kombetare te Trashegimise Kulturore, qe shenohet me daten 29 Shtator, ishin nxenes te shkolles se mesme artistike “Prenke Jakova” te qytetit te Shkodres dhe nxenes te shkolles se mesme te bashkuar “Adem Haxhija” ne Postrribe, ku nxenesit e ketyre shkollave paraqiten pikturat e tyre dhe recituan poezi te ndryshme.

Lexoni dhe kete

“FESTIVALI LETRAR I SHKODRËS”

Ka startuar “Festivali Letrar i ShkodrĂ«s”. NjĂ« aktivitet i organizuar nga Bashkia ShkodĂ«r dhe bibloteka …