Monday , 25 October 2021

DITA NDERKOMBETARE E TUBERKULOZIT

Shkodra eshte nje qytet qe ka nje numer te larte te personave te prekur nga semundja e tuberkulozit. Kjo deklarate erdhi nga shefja e repartit te pneumonise, Nadire Suma, ne kuader te Dites Boterore te Tuberkulozit. Ajo theksoi se ne nje vit zbulohen rreth 40 persona te prekur nga kjo semundje, ndersa kete vit ka pasur 2 raste me vdekje.

Gjithashtu, Suma permendi masat parandaluese te kesaj semundje.Ne fund, ajo kerkoi ndergjegjesimin e personave qe preken nga tuberkulozi.

Tuberkulozieshte nje semundje ngjitese, shkaktar i se ciles eshtebacili i tuberkulozit, qe ndermjet rrugeve te frymemarrjes arrin ne organizem.

Lexoni dhe kete

SHKODËR, 20 VIKTIMA NË 2 VITET E FUNDIT TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE

Trafikimi i qënieve njerëzore vijon të jetë një fenomen shumë i përhapur në shoqërinë shqiptare. …