Wednesday , 20 June 2018

DOKUMENTARI “ELEGANTI I KOMIKES SHQIPTARE”

2 vjet pune eshte dashur per realizimin e nje dokumentari qe pasqyron jeten dhe krjimtarine e shkrimtarit te njohur Paulin Selimi. Pasditen e se Dieles ne teatrin “Migjeni” u organizua shfaqja premiere e dokumentarit “Eleganti i komikes shqiptare”, kushtuar jetes dhe vepres se shkrimtarit Paulin Selimi, qe per disa vite ishte edhe kryetar i deges se Lidhjes se Shkrimtareve te Shkodres. Donika Selimi, bashkeshortja e Paulin Selimit, njekohesisht edhe bashke-autore ne skenarin e ketij dokumentari tha se qellimi i ketij dokumentari eshte qe keta autore te mos harrohen sot nga te rinjte, sepse nese e harron Shkodra do ta harroje e gjitha Shqiperia.

Paulin Selimi lindi ne lagjen Gjuhadol ne nje familje me origjine prej Dushmanit. Per vite me rradhe, ai ka punuar si mesues i letersise, ndersa ne 2002, u emerua drejtor i shkolles se mesme artistike “Prenk Jakova” te Shkodres. Nga viti 1991- 2001 ka qene Kryetari Lidhjes se Artisteve te Shkodres. Ne 2002-shin eshte dekoruar nga Presidenti i Republikes me Urdhrin “Naim Frashëri” i Arte per krijimtarine letrare. Nder botimet e tij humoristike spikaten “Gati orkestra “1972, “Nje skeç per veten” ne 1977, “Banor i shkalles se larte” 1981, “Nuk shihet fytyra vetem tek pasqyra” (epigrame) ne 1985, “E drejta e nates se pare” ne 1994 dhe “Duel gjelash”ne ’97 dhe ’99-ten dy botime. Paulin Selimi u nda nga jeta me 22 janar te vitit 2013.

Lexoni dhe kete

“AHENGU SHKODRAN DHE TRANSFORMIME TE TIJ NE PERIUDHEN SOCIALISTE”

Në kuadër të programit të bisedave për artin, këtë të mërkurë u zhvillua takimi i …