Thursday , 16 February 2023

“EDHE MURET KANE VESHE”, E KALUARA KOMUNISTE DHE VUAJTJET NE NJE PROJEKT ARTISTIK

20 shkurti i vitit 1991 dita qe shenon rrezimin e Shtatores se Enver Hoxhes nga sheshi “Skenderbeg”, u kujtua ne Shkoder gjate takimit qe zhvilloi i Autoriteti për Informim mbi dokumentet e ish-sigurimit të shtetit, me kryetaren e Bashkise, Voltana Ademi.

Ky takimi shenoi edhe nisjen e projektit “edhe Muret Kane Veshe” qe krahas dosjeve te ish sigurimit, te evidentohen tek ish te përndjekurit politik vuajtjet qe ata kane përjetuar. Kjo do te nderthuret me menyra artistike ndaj i jane bashkuar këtij projekti edhe nje grup aktoresh.

Gjithashtu ata zhvilluan edhe nje takim ne Universitetin e Shkodres “Luigj Gurakuqi”.

Lexoni dhe kete

ANALIZA E PUNËS VJETORE E ZVA SHKODËR PËR VITIN 2022

Zyra Vendore Arsimore Shkodër ka zhvilluar një analizë të punës vjetore për vitin 2022. Në …