Friday , 21 February 2020
Breaking News

EROZIONI PO ZHDUK “KUNEN” NE SHENGJIN

Deti rrezikon të bashkohet me lagunat në zonen turistike të Kunës në Shëngjin.Erozioni ka marrë përmasa të frikshme gjatë viteve të fundit.Pishat e kufirit të fundit të brezit të rëres po rrallohen dita-dites, me përparimin e detit drejt tokës.

Situata e krijuar konsiderohet tejet alarmante.Administratori i Shengjinit Gjok Deda, thotë se nuk do të jetë e larget dita kur kjo zonë turistike të mos ekzistojë më nëse nuk do merren masa.Sipas tijë për të frenuar fenomen duhet që lumi drin i cili derdhet në det të behet i lundrueshem dhe kjo do të jape ndikim të menjehershem.

Prej vitesh flitet për erozionin në Shëngjin dhe dëmet kolosale që janë shkaktuar, por ndërhyrja ka qenë shumë e vakët dhe aspak profesionale.

Lexoni dhe kete

NGA RRËZIMI I BUSTIT TË DIKTATORIT DERI MË SOT… NJËSOJ

Plot 29 vite më parë, 20 shkurt 1991 qytetarë e kryesisht të rinjtë, rrëzuan bustin …