FALJA E NAMAZIT TE KURBAN BAJRAMIT

Kurban Bajrami në Shkodër nisi me faljen e namazit në sheshin kryesor të qytetit. Ku qindra besimtar të udhëhequr nga hoxhallarët e Muftinisë Shkodër moren pjesë në këtë ceremoni.

Për sa më shumë paqe në botë dhe sa më shumë dashuri mes njëri tjetrit për largimin nga e keqja dhe afrimin me Zotin dhe fjalën e tij, ka qenë ky ,mesazhi I teologut Lavdrima Hamja në fjalën e tij para besimtarëve të pranishëm….

Hamja u ndal edhe tek luftërat dhe nevoja për paqe në botë, duke kërkuar që secili njeri duhet të punoj për paqe dhe për begati….

Kurban Bajrami është festa e sakrifioces dhe e flijimit, por edhe festa e kujdesit ndaj njërei tjetrit përmes dhurimit. Flijimi I djalit nga Ibrahimi si shenj nënshtrimi ndaj Zotit është simboli I kësaj feste, I cili lajmërohet përmes engjëllit se flija e tij është e pranuar. Kurban Bajrami së bashku me Fiter Bajramin janë dy festat më të rëndësishme që festohen nga muslimanët në gjithë botën.

Lexoni dhe kete

QE NGA VITI 2009 PERMBYTJET KANE SHKAKTUAR 200 MLN EURO DEME

Ndër fatkeqësitë natyrore, përmbytjet dhe rrëshqitja e tokës kanë qenë ato që i krijuan dëmet …