FAVORIZIMET NGA PERDORIMI I RECETES ELEKTRONIKE

Receta elektronike, si nje risi ne sistemin shendetesor, do te sjelle nje ndryshim rrenjesor, qofte ne sherbimin ndaj pacienteve por edhe ne kontrollin qe i behet te gjithe procesit deri ne marrjen e barnave ne farmaci. Per te folur per kete teme i ftuar ne emisionin “Miremengjes” te Tv Rozafa ishte Arber Meti, mjek familje. Ai beri me dije se qe nga data 1 nentor te ketij viti, rreth 109 mjeke te Qarkut Shkoder e perdorin receten elektronike.

Me ane te recetes elektronike zevendesohet perdorimi i recetave leter dhe keshtu mjeku ia transmeton farmacistes receten elektronikisht. Por, kjo funksionon vetem per recetat me rimbursim dhe pacientet e pajisur me karte shendetit.

Lexoni dhe kete

PIKTURA PER SHTEPINE E TE MOSHUARVE SHKODER

Me rastin e rikonstruksionit të ambjentit të “shtëpisë së të moshuarve” në Shkodër, nxënësit e …