FERMERET: TE ORGANIZOHEN KOOPERATIVA, TOKAT DJERRE!

11 mije hektare toke ne lezhe nuk punohen, ndersa shteti nuk imponon punimin e saje dhe rritjen e siperfaqeve te mbjedha me kultura bujqesore. Ndonese cilesia e tokes mundeson rendimente te larta per shume nga produktet bujqesore, mungon dhe nuk ka asnje premise per te ndryshuar kete situate, e cila sipas specialistet te mujqesise Bardhosh Ferraj edhe pamjen e ka mjaft te renduar. Perfitimet e fermereve ne lezhe jane reduktuar ndjeshem, kjo sepse mungon nje politike e qarte per orientimin e tyre drejt disa kulturave te caktuara apo edhe ne ndergjegjsimin e banoreve per bashkimin e siperfaqeve te tokave te tyre ne nje kooperative te perbashket.

Terreni eshte i favorshem dhe qeveria duhet te ktheje syte tek banoret e zonave bujqesore te lezhe. Kete apel kryeministrit Rama ia referon pas 2 viteve qeverisje vete drejtori i bujqesise Ndoc Lleshi.

Keto reagime u shfaqen nga krajni gjate nje simpoziumi shkencor te realizuar per vreshtarine me disa studiues te kesaj kulture.

Lexoni dhe kete

FESTIVALI FOLKLORIK NË SHKODËR

Në ambjentet e shkollës së muzikës “Prenkë Jakova” në qytetin e Shkodrës është hapur këtë …