“FOTOGRAFI SHQIPTARE GJATE VITEVE 1970-2000”

Galeria e Arteve e Shkodres ka hapur dyert per nje cikel takimesh me studiues te artit. Paraditen e kesaj te Premte, ne ambjentet e kesaj galerie u shfaqen disa nga fotografite shqiptare ne periudhen gjate viteve 1970-2000.

Paraqitja e ketyre fotove u be nga Zef Paci, pedagog i piktures dhe historise se artit prane Universitetit te Arteve Tirane, nje kurator dhe autor i shume studimeve mbi artin dhe fotografine shqiptare. Para te pranishmve, vete ai foli per disa nga keto fotografi.

Ky ishte takimi i pare qe ka te beje me nje program bisedash per artin. Dy takimet e tjera te planifikuara, do te zhvillohen ne dy javet e ardhshme me studiuesin e teknikave te artit, Alket Frasheri dhe me pas me historianen e artit Suzana Kuka. Ky cikel prej 3 takimesh me studiues te artit trajton tema te rendesishme per historine e artit shqiptar, dhe jo vetem, duke synuar zgjerimin e komunikimit dhe dialogut me publikun.

Lexoni dhe kete

EKSPOZITA “4 N 1” NE GALERINE E ARTEVE SHKODER

2 fotografĂ« dhe 2 piktorĂ« organizuan pasditĂ«n e sĂ« premtes njĂ« ekspozitĂ« nĂ« ambjentet e …