Thursday , 1 October 2020

FUSHA E LOHES SHPYLLEZOHET BRENDA NATES

Moratoriumi i pyjeve nuk funksionon ne Bashkine e Malesise se Madhe. N harkun kohor t 24 orve t fundit mjetet e bashkise se Malesis s Madhe kan prer dhjetra pem n fushn e Lohes. Jasht kamerave banoret e ksaj zone thone se fadromat kane qene te Bashkise q kan ndrhyr n kt zon, duke br t mundur prerjen e pishave. Askush nuk sqaron shkakun e ksaj masakre.

Shkaterrimi i pyjeve ne vendin tone nuk eshte nje fenomen i ri, por qe pyjet te priten me mjete te Bashkise kjo eshte shkelja me flagrante.

Ne kete menyre Fusha e Lohes ne njesine administrative Shkrel gjate nates eshte shpyllezuar pothuajse e gjitha. Nuk dihet nese Bashkia ka nje pergjigje per kete masaker qe eshte bere ne Shkrel, teksa ligji i akordon kesaj te fundit ruajtjen e fondit pyjor, duket se ajo e shfrytezon per nje tjeter qellim, ate te prerjes pa kriter.

 

Lexoni dhe kete

“TE RINJTE DUHET TE ORJENTOHEN DREJT KURSEVE PROFESIONALE”

Të rinjtë duhet të orjentohen drejt kurseve të formimit profesional për të patur një vend …