“GAUDETE ET EXSULTATE – GEZONI E GALDONI”

Arqipeshkvia Metropolitane Shkodë r-Pult në kuadër të katekezave të Arqipeshkvit nisi me një takim kushtuar paraqitjes së Nxitjes Apostolike të Papa Franceskut “ Gaudete et exsultate”- Gezoni e Galdoni. Ku merrte pjesë edhe Nunci Apostolik I Selisë së Shenjtë Imzot Charles Brown, I cili u shpreh se ky mesazh që përcillet nga Ati I Shenjtë është një ngjarje e rëndësishme, sepse të gjithë duhet të punojmë që të bëhemi shënjtër për të mirën e përbashkët.

Arqipeshkvi I Shkodrës Imzot Angelo Massafra foli për rëndësinë “Gezoni e Galdoni” propozohet si një ftesë e qartë ndaj shenjtë risë.

Në këtë takim ligjeruan At GAzmend Tinaj dhe Dom Lorenzo Rosseti. Njeriu bëhet shenjt duke jetuar lumnitë ungjillore: kjo është rruga kryesore e “kundër rrymës” në krahasim me botën. Shenjtorë mund të bëhemi të gjithë, sepse Kisha na ka mësuar se kjo është thirrje universale dhe e mundshme për çdo njeri, siç tregojnë shenjtorët e shumtë – njerëz si të tjerët thotë Papa Francesku në nxitjen e Apostolike.

Lexoni dhe kete

ORGANIZOHET DITA OLIMPIKE NE LEZHE

Eshtë organizuar në Lezhë Dita Olimpike.Ky aktivitet bëri bashkë nxënësit e të gjitha shkollave, të …