Breaking News

GERMIMET ARKEOLOGJIKE NE KALANE E LEZHES

Gërmimet arkeologjike në Kalanë e Lezhës janë ndërprere si rezultat i një proçesi gjyqësor, për të ndaluar dhënien me konçension të këtij aseti historik.Kështu është shprehur nga Lezha Ministria e Kultures Mirela Kumbaro, sipas të cilës me përfundimin e këtij proçesi do të programohen dhe gërmime arkeologjike në këtë zonë mjaft të pasur me histori.

Germimet arkeologjike të realizuara më parë në Kalanë e Lezhës, kanë zbuluar transformimet e vazhdueshme që ka pësuar ky objekt historik, ndaj dhe vijushmeria e këtyre gërmimeve shihet si një domosdoshmeri për të mësuar më shumë rreth historisë së Lezhës.

Lexoni dhe kete

EKSPOZITA “4 N 1” NE GALERINE E ARTEVE SHKODER

2 fotografë dhe 2 piktorë organizuan pasditën e së premtes një ekspozitë në ambjentet e …