Saturday , 20 January 2018
Breaking News

“GJUHA DHE QYTETERIMI TURK NE SHKODER”

Dekania e Fakultetit te Gjuheve te Huaja te Universitetit “Luigj Gurakuqi”, Alma Hafizi, ishte e ftuar ne nje takim te organizuar pasditen e se Henes ne institutin Yunus Emre.  Tema e takimit ishte “Gjuha dhe qyteterimi turk ne Shkoder”. Dekania Hafizi u ndal ne ekzistencen e mjaft turqizmave te huazuara dhe fale rrenjosjes qe ato kane ne perdorimin ende sot te gjuhes shqipe, te pamundura per t’u zevendesuar me fjale me etimologji shqipe. Gjithashtu, ajo beri me dije se gjuha turke zgjidhet per arsye te ndryshme nga studentet dhe ka nje rritje te numrit te tyre.

Ne biseden e saj Hafizi tha se perpjekjet per te zevendesuar keto turqizma me fjale rrenjesisht shqipe do te krijonin nje varferim te gjuhes.

Lexoni dhe kete

550-VJETORI I VDEKJES SË SKENDËRBEUT, KONCERT INSTRUMENTAL

Me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Skendërbeut, shkolla e mesme artistike “Prenkë Jakova” organizoi …