Thursday , 21 February 2019

GORICA E OBOTI RREZIKOJNE PERMBYTJEN

Reshjet e shiut dhe shkarkimet e Hidrocentraleve kanë përmbytur rreth 240 hektar tokë bujqësore në zonën e Anës së Malit kryesisht në fshatrat Obot dhe Goricë. Banorët e zonës shprehen se kjo zonë është vazhdimisht e përmbytun pasi është zona më e ulët dhe kjo zonë vazhdimisht përmbytet sa herë ka shkarkime nga hidrocentralet dhe se dëmët janë shumë të mëdha.

Problemi mw I madh I banorwve tw kwsaj zone wshtw mungesa e investimeve dhe shkarkimet qw bwhwn nga Hidrocentralet, tw cilat shkaktojnw rritje tw nivelit tw lumit Buna  dhe pwrmbytjen e fushave.

Lexoni dhe kete

MUNGESA E ENERGJISE, QYTETARET BLLOKOJNE ZYRAT E OSHEE NE LAÇ

Banoret e fshatrave të Malësisë së Kurbinit, bllokuan zyrat e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë …