Wednesday , 19 December 2018

HAIZER: LUFTA NDAJ KRIMIT PJESE E 5 PRIORITETEVE QE DUHET TE KETE QEVERIA

Ambasadori Hungarez ne vendin tone Antal Haizer, ka komentuar situaten ne vendin tone. Haizer tha se kriminaliteti eshte nje nder 5 pikat kryesore qe Shqiperia duhet te plotesoje, per te qene pjese e Bashkimit Europian.

“Kriminaliteti eshte nder ato 5 hapat e rendesishem qe duhet te ndermarre qevweria shqiptare dhje politika shqiptare, pasi eshte pjes ee 5 prioriteteve qe te ece perpara. Ajo qe po ndodh mes pjkeses politike ne shqioeri, pozites dhe opozites, eshte duke u zhvilluar mire deri me tani. Dhe ne po e monitorojme situaten, por nuk nderhyjme.Por eshte deture e vendit tuaj qe te marre persiper pergjegjesite dhe te ndjeke kete proces, ne monitorojme, nuk nderhyjme,.Procesi i vetingut ka nisur mire, por nuk mund te kerkojme qe te jete i menjehershem,pasi ai kerkon kohen e duhur.”

Aludimet se ne procesin kriminal jane perfshire, edhe politikane te tjere, Haizer e lidhi me thellimin e vettingut, i cili tashme eshte i pa shmangshem per te patur elite politike te paster.

“Pavarsisht kerkesave nga opozita apo pozita per perfshirje te aktorevew te tjere ne procese kriminale, une mund te them qe vettingu sa me i thelluar te jete aq me produktiv eshte., Dhe kjo duhet te kerkohet nga vete ju, nga vete shqiptaret qe te jete nje proces i thelluar. Vettingu do te ndodhe, do te ,marre kohen e vet, po ama do te ndodhe.Dhe natyrisht kjo nuk eshte se duam ne nderkombeytaret,por duhet qe ju ta kerkoni, ne menyre qe te keni nje elite poilitike te paster.”

Deklaratat e Ambasadorit Hungarez u bene gjate vizites qe pati ne Shkoder ne kuader te dites kombetare te Hungarise. Ambasadori i shoqeruar edhe nga kryebashkiakja Voltana Ademi me kete rast vendosen kurora me lule tek memoriali ne nderim te revolucionit hungarez.

Lexoni dhe kete

VOTIMET, ZGJEDHJET VENDORE NE 2019/ JA SA SHQIPTARE MUND TE VOTOJNE

Ministria e Brendshme ka publikuar ekstraktin e parë të listave zgjedhore për zgjedhjet vendore, të …