Thursday , 15 April 2021

HEDHJA E MBETURINAVE ME ORAR NE LEZHE

Në qytetin e Lezhës hedhja e mbeturinave në kontenier është bërë me orar. Vendimi i miratuar nga Këshilli Bashkiak ka nisur të zbatohet dhe janë përcaktuar tre fasho oraresh për depozitimin e mbetjeve nga familjaret, entet publike dhe bizneset që operojnë në këtë qytet.

N/kryetarja e Bashkisë Oliana Moriseni thotë se kjo nisem është studiuar me ekspert të fushes para se të imlementohet dhe po jep impakt pozitiv.

Për ata që nuk i binden orarave të përcaktuara nga Bashkia janë parashikuar dhe masa ndëshkimore, ndërsa monitorimi po bëhet përmes policisë bashkiake.

Në këtë mënyre Lezha bëhet qyteti i parë në vend që implementon depozitimin e mbetjeve në kontinier me orar me synimin që qyteti të jetë sa më i paster.

Lexoni dhe kete

NGA MESUES NE BUJK, HISTORIA E 70-VJEÇARIT NE LEZHE

45-vite ka qenë në shërbim të formimit të brezave si arsimtar, ndërsa sot është kthyer …