I NXEHTI, 80-90 RASTE BRENDA 24 OREVE PRANE URGJENCES

80- 90 persona paraqiten Brenda 24 oreve prane urgjences se spitalit rajonal Shkoder gjate kesaj periudhe. Shkak eshte rritja e temperaturave ndersa pjesa me e madhe eshte per shkak te semundjeve kardiake. Doktoreshe Sbahet Kraja thote se rastet jane shtuar me rritjen e temperaturave

Semundjet kardiake dominojne tek moshat e treta ndaj Kraja beri thirrje qe te evitohet dalja ne diell pas ores 10.

Cdo vit prane urgjensec se spitalit ka raste te shtuar ne stinen e veres. Kete vit sipas bluzave te bardha raste te shumta ka edhe si shkak i aksidenteve. Konsumimi I lengjeve dhe mos ekspozimi ne diell vijojne te jene keshillat primare.

Lexoni dhe kete

LOJERAT VERORE 2019

Ashtu si vitet e fundit, edhe këtë vit, oratori Don Bosko në Shkodër ka nisur …