IMZOT MBUENA NE KAMPIN VEROR “SHPRESA” NE VELIPOJE

Janë rreth 180 persona me aftësi ndryshe të cilët gjatë një muaji e gjysëm përgjatë verës qëndrojnë në këtë kamp veror në Velipojë të projektit “ Shpresa” e ndërsa trajtimi I tyre bëhët përmes punës vullnetare të shumë aktivistëve. Një punë e jashtëzakonshme dhe e shkëlqyer e cila kërkon mund, dhe sakrifica, kështu është cilësuar nga Sekretari I Nunciaturës Apostolike të Selisë së Shenjtë imzot Romano Mbuena gjatë vizitës së tij në kamp. I cili gjatë vizitës shoqërohej nga Arqipeshkvi I Dioqezit Shkodër-Pult Imzot Angelo Massafra.

“Nevojat jane te shumta, besoj se ka shume njerez qe mund te ndihmojne te varferit, por jane te paket ata qe e bejne kete. Une falenderoj gjithe ata qe japin kete dashuri ne praktike. Nuk jane aktivitete te lehta, prandaj duhen sacrifice, eshte kenaqesi kur ka njerez qe vazhdojn ta vendosin ungjillin ne sherbim te njerezve.”

Në 45 ditë të plaifikuara janë 180 persona me aftësi ndryshe të cilët qëndrojnë për të 22 vit me radh në kampin veror “shpresa” në Velipojë. Nga viti në vit sipas drejtuesve tëp or edhe kishës katolike rritet edhe numri I vullnetarëve e sidomos I vullnetarëve Shqiptar. Ky kamp mbështetet me donacionet nga Kishat katolike spanjolle dhe italiane, si dhe me vullnetarë të ndryshme të cilët përmes rrjetit të vullnetarëve qëndroj gjatë gjithë kohës në kamp.

Lexoni dhe kete

DHURIM GJAKU PER FEMIJET TALASEMIK

Në dy muajt e ardhshëm, fëmijët talasemik në vendin tonë nuk kanë gjak të mjaftueshëm …