Wednesday , 13 November 2019

ISH-QYTETI STUDENTI KTHEHET NE GERMADHE

Në periferi të Mamurrasit dikur ndodhej qyteti studenti, i pagëzuar me këtë emer pasi në këtë vend ndodhej qendra stërvitore e studenteve. Zona ishte e gjalleruar dhe rrethuar me peme dekorative dhe pisha qe kujdeseshin vete studentet dhe oficeret e repartit. Por sot reparti është kthyer në një gërmadhë dhe askush nuk kujdeset për të.

Një ish punonjes i këtij reporti tregon mbi historikun dhe mënyren e funksionimit, ndërsa e konsideron të pafalshme shkatërrimin që i është bërë kësaj qendre e cila ka qenë mjaft e rëndësishme për studentet.

Godinat janë shkatërruar totalisht gjatë viteve të demokracisë në disa prej tyre jetojnë banor vendas të cilët kërkojnë edhe privatizimin e tyre, por institucioni që ka në varesi objektet ende nuk ka një vendim.

Lexoni dhe kete

SHQIPËRIA E “GJYMTUAR” NGA EMIGRIMI

Shifrat nuk mund të gënjejnë dhe ato tregojnë se shqiptarët ndër vite janë larguar, gjysëm …