Wednesday , 11 July 2018

“ISLAM DIZDARI, MESUESI, STUDIUESI, DREJTUESI”

Ne kuader te 25-vjetorit te medreses “Haxhi Sheh Shamia” eshte organizuar kete te Shtune ne qytetin e Shkoders nje simpozium shkencor me titull “ Islam Dizdari, mesuesi, studiuesi, drejtuesi”. Nje aktivitet qe erdhi  si bashkepunim i medreses “Haxhi Sheh Shamia” me Fakultetin e Shkencave te Edukimit te universiteti “Luigj Gurakuqi” te qytetit te Shkodres. Studiuesi i njohur, Nexhmi Bushati, foli per kontributin e Islam Dizdarit ne fushen e trashegimise kulturore.

Ndersa, perfaqesuesi i Myftinise Shkoder, Arben Halluni, foli rreth jetes se Islam Dizdarit ne fushen e botimeve islame.

Gjate aktivitetit, studiues dhe pedagoge te universitetit “Luigj Gurakuqi” sollen kumtesa te ndryshme shkencore mbi punen e kesaj figure te rendesishme jo vetem per qytetin e Shkodres, por edhe per te gjitha trevat shqiptare.

Lexoni dhe kete

MINISTRIA KUMBARO INSPEKTON PUNIMET TEK VENDVARRIMI I SKENDERBEUT

Punimet pĂ«r rikonstruksionin e plotĂ« tĂ« vendvarrimit tĂ« SkĂ«nderbeut nĂ« LezhĂ« do tĂ« krijojne probleme …