“JUGORI” RIKTHEHET NE “MIGJENI”

Nje shfaqje qe nuk duhet humbur, e cila rikthehet pas nje pauze tre mujore ne Teatrin ” Migjeni” “Jugori” i dramaturgut Gjerman Fasbinder dhe ne regji te Dino Mustafiq, rikthehet ne skene pasi eshte nje nga shfaqjet kult te Teatrit te Shkodres. Ndonese e shkruar ne vitin 1968 nga autori Gjerman Reiner Werner Fassbinder, kjo shfaqje eshte me aktuale se asnjehere.

Gjatë shfaqjes në një vend të vogël në Bavari vjen një i huaj si krah i lirë pune, qe shkakton reagime të njëpasnjëshme të cilat në fund sjellin edhe dhunë. Pjestarëve të shfaqjes nuk ju intereson vetëm ardhja e fuqisë punëtore të huaj, por mbajtja e qëndrimit në raport me të gjithë “ të tjerët”. Ndersa te gjithe ne perballemi me refuzimin, apo ndoshta edhe vete refuzojme.

Lexoni dhe kete

SHOQERIMI I GAZETARIT ELVIS HILA, REAGON KESHILLI I EUROPES

Këshilli i Europës ka reaguar në lidhje me shoqërimin nga policia të gazetarit të Tv …