Breaking News

KALAJA ROZAFA, INTERESIM I MADH PER TURISTET

Kalaja e Shkodrës është një nga destinacionet kryesore turistike për Izraelitet të cilët nga viti në vit ka një numër në rritje të vizitorëve në vendin tonë. Një turiste Izraelite shprehet se gjëja e parë që duhet vizituar në Shqipëri është Kalaja Rozafa, por ne si popull Izarelit po shohim se sit ë falenderojm popullin Shqiptar për mbrojtjen e Hebrenjëve gjatë Holokaustit. Ndërsa ajo që mahnit turistët e huaj është vend ndodhja e Kalarsë Rozafa dhe pamja, por edhe historia.

Krahasuar me 2013 Kalaja e Rozafës I ka pesfishuar të ardhuarat, shprehet kështu Drejtoresha Rajonale e Kulturës Kombëtare Majlinda Laçej. Ndërsa sqaron se së fundmi është instaluar edhe biletaria elektronike në hyrje të kalasë.

Kalaja Rozafa nga viti në vit ngjallë interesimin e turistëve të huaj, historia e saj, pozita gjeografike dhe pamja janë atrakcionet që tërheqin cdo ditë e më shumë vizitorët.

Lexoni dhe kete

NUMRI I VIZITOREVE PRANE MUZEUT “VENDI I DESHMISE DHE KUJTESES” NE RRITJE

Numri i vizitorëve ka njohur një rritje në 6 mujorin e parë të këtij viti …